Art+Feminism Wikipedia Edit-a-thon

Art+Feminism Wikipedia Edit-a-thon

Yes you can rewrite history!

Minder dan 10% van de redacteuren op Wikipedia is vrouw. Uit onderzoek blijkt dat dit reden is voor het schrijnende gebrek aan documentatie over vrouwen, gender, feminisme en de kunsten op een van de meest bezochte websites ter wereld. Mannen en vrouwen zijn gelijk. Daarom verdienen ze evenveel ruimte in de geschiedenis.

De gelijkheid op Wikipedia gaan we onder handen nemen, en daar hebben we jouw hulp bij nodig (mannen, jullie zijn ook welkom).

Van de kleinste cafés tot de grootste musea: jaarlijks worden in maart wereldwijd edit-a-thons gehost, onder andere bij MOMA in New York en Tate in Londen. In Eindhoven slaan MU en schrijversplatform Watershed de handen ineen. Dit jaar organiseren we samen een Art+Feminism Wikipedia Edit-a-thon. Dit moet natuurlijk een succes worden. Daarom nodigen we alle mensen van alle genderidentiteiten en –uitingen, van A-LGBHT-Z, transgenders en cisgenders vrouwen, en mannen uit om deel te nemen. Help mee door het updaten van Wikipedia-artikelen.

Wat je kan verwachten? Een vol programma met workshops over Wikipedia voor beginners, lezingen, eten en drinken. Niet heel de dag tijd? Geen excuus, volg dan gewoon een deel van het programma. 

Waar MU
Wanneer donderdag 29 maart 2018 van 14.00-20.00 uur 
Deelname € 5,- inclusief eten en drinken, meld je aan via deze link
RSVP En blijf op de hoogte via het Facebookevenement