Stage vacature: ontwikkeling educatieve tentoonstelling digitale kunst

Stage vacature: ontwikkeling educatieve tentoonstelling digitale kunst

Moda – Museum voor digitale kunst

MU bouwt samen met Jurian Strik en Kunstbalie aan Moda - een museum voor digitale kunst. Moda verzamelt digitale kunst die gemaakt is voor het internet of die reflecteert op de invloed van internet en technologie op de samenleving. Hiermee raakt het aan net.art, web art, digitale poëzie, glitch art, game art, film en animatie.

De presentatieruimtes van het online museum zijn de mediatheken van middelbare scholen. Bij het samenstellen van een tentoonstelling wordt gezocht naar de sweet-spot tussen kunst, de belevingswereld van jongeren en het thema van de tentoonstelling. Of dit thema nu privacy, natuur, pesten, wiskunde, verkeer, het lichaam of identiteit is; cyberspace biedt een jongeren een fris gepixelde kijk op de ‘echte’ wereld. De thema’s worden bepaald in samenspraak met partnerscholen verbonden aan de Cultuurloper.

Met de verschillende tentoonstellingen wil Moda:
+ Jongeren kennis laten maken met digitale kunst.
+ Jongeren kritisch laten nadenken over de rol van technologie.
+ Vanuit digitale kunst reflecteren op thema’s in de samenleving.
+ Jongeren verleiden te leren programmeren.

Functieomschrijving.
Je zal twee educatieve tentoonstellingen samenstellen. Dat betekent dat je de thema’s van de tentoonstelling uitwerkt, verschillende kunstwerken vergelijkt en selecteert, contact hebt met kunstenaars en partnerscholen en dat je de catalogus schrijft. Je wordt uitgedaagd om je tentoonstellingen te bespreken met verschillende kunstenaars en kenners van digitale kunst. Hierbij word je begeleid door educatiemakers en tentoonstellingsmakers van MU en Jurian Strik van Moda.

Naast het maken van de tentoonstellingen help je met het oprichten, bedenken en verwoorden van Moda en het bijbehorende educatieprogramma. Een belangrijk onderdeel zal zijn om te zoeken naar passende tone of voice. Verder zijn de mogelijkheden eindeloos en zijn we benieuwd naar jouw eigen ideeën en initiatieven.

Profiel.
We zoeken iemand met kennis van digitale kunst (met name internet gerelateerd) en eventueel al een ambitie als curator. Wellicht volg je of heb je een studie gevolgd als als Online Cultures, Media Studies, Kunstgeschiedenis of Kunstmanagement, Master Kunsteducatie of Docent Beeldende Vorming, maar we staan ook open voor alternatieven. Een vlotte pen en affiniteit met educatie is een must.

Nieuwsgierig geworden naar Moda? Bekijk hier dan alvast de Beta-versie!

Stageperiode: vanaf februari 2017 (startdatum en stagedagen in overleg)

Interesse? Stuur dan een mail met je motivatie naar kim@mu.nl