#3 Karaoke Discourse: Entropie van het videobellen

#3 Karaoke Discourse: Entropie van het videobellen

Haak aan via Zoom bij drie online avonden vol met 'misverstanden'

Kijk de avond terug via Vimeo. 

In samenwerking met MU Hybrid Art House presenteert Karaoke Discourse een serie online events tijdens de Dutch Design Week 2020. Haak aan op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober om 20.00 precies voor drie online avonden rondom het thema ‘misverstanden’. Middels performances, quizzen, face-swapping, conference calls en groepsdiscussies proberen we de wereld om ons heen en de rol die objecten en media daarin spelen beter te begrijpen. 

Karaoke Discourse is een collectief van designers dat gesprekken creëert door middel van design. Ze organiseert events en tentoonstellingen gerelateerd aan thema’s en onderwerpen uit het publieke debat en bouwen aan een platform waar wordt gesproken over de discursieve en speculatieve kant van design.   

#3 Entropie van het videobellen
Hallo, ben je er? Kun je me horen? Staat mijn camera aan? Met onscherpe video’s, slechte internetverbinding of te veel achtergrondruis zijn videogesprekken vaak de ideale plek voor misverstanden. Toch worden ze anno 2020 meer en meer hét vizier waardoor we de steeds complexer wordende wereld om ons heen bekijken, waarnemen en ermee interacteren. Hoe kunnen we deze chaotische wereld beter begrijpen, als we onze webcams niet eens fatsoenlijk aankrijgen?

Log in met je Zoom account en ga mee op zoektocht naar complexiteit. Tijdens een participatieve discussie onderzoeken we de mogelijkheden en beperkingen van conference calling als een manier om elkaar en de wereld waarin we leven te begrijpen. Hoe beïnvloedt dit format de manier waarop we dingen interpreteren en uitleggen, en hoe beïnvloeden wij zelf het format en de mensen die er onderdeel van zijn? Laten we orde in de chaos scheppen (en vice versa). 

Wanneer: vrijdag 23 oktober | Start: 20.00 | Volg het programma online via Zoom | De voertaal van de avond is Engels