Because we Meet - Ice training

Because we Meet - Ice training

Tijdens het Weather or Not Special Weekend

Hoe klimaatbestendig en klimaatadaptief zijn we als mens eigenlijk? Vanuit deze vraag is Kunstenaar Esther Kokmeijer een artistiek onderzoek gestart als onderdeel van haar serie werken “Because we Meet”. “Because we Meet” is een trilogie belicht vanuit de drie stadia van water. (Vapor / Liquid / Solid) die gaat over de interactie tussen mens en natuur.

Tijdens het Weather or Not Special Weekend bij MU Artspace is het mogelijk deel te nemen aan een exclusieve IJs training onder leiding van Evolutionair medisch bioloog Kelly Mostard. Voorafgaand zal Esther Kokmeijer NatureProof tonen. NatureProof is een kort filmisch document ontstaan tijdens een residentie periode bij satellietgroep als Zandgast op de Zandmotor, waarin een Experiment Klimaatbestendigheid getoond wordt wat plaats vond tijdens de Winterzonnewende 2015. Onder leiding van verschillende experts is toen extreme kou en hitte ervaren.

De film NatureProof en de lezing van Kelly Mostard zijn vrij toegankelijk voor publiek. De tickets à €20,- zijn voor de exclusieve IJs training door Kelly Mostard en bestel je hier...

Benodigdheden & extra informatie voor deelnemers:
• Dekentje/ warm vest voor tijdens de ademhalingsoefening
• Matje of groot badlaken om op te zitten/liggen
• Telefoon met stopwatch (in vliegtuigmodus!)
• Trek comfortabel (wijd) zittende kleding aan waar je goed in kan bewegen
• Badkleding of dergelijke
• Handdoek

Het zal een rustige, leerzame workshop worden met veel aandacht voor de technieken, de fysiologische achtergrond en de persoonlijke toepassing ervan. De workshop wordt afgesloten met een ijsbad. Dit kan best een heftige ervaring zijn maar alles gebeurt vanuit ontspanning en beheersing. Voor het ego of prestatiedrang is geen ruimte. Het doel is om je de mentale, therapeutische en gezondheidsbevorderende effecten van de kou en de ademhalingsoefeningen te laten ervaren, binnen eenieders grens. In principe is deze workshop voor iedereen toegankelijk, jong, oud, fit of iets minder fit, met uitzondering van zwangere vrouwen. Mochten er bijzondere gezondheidsomstandigheden zijn waarover je je zorgen maakt met betrekking tot deze training, neem dan even contact op met je arts of behandelaar. Alles op eigen gevoel, verstand en risico.

Belangrijk: De deelnemer neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid tijdens de training en neemt deel op eigen risico. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade. Raadpleeg eerst uw arts of specialist bij twijfel over uw gezondheidsstatus en deelname.