Create Out Loud #5: Fail Design

Create Out Loud #5: Fail Design

Talking ‘bout Design

Tijdens de Dutch Design Week is MU het decor voor een frisse talkshow waarin makers zich hardop uitspreken. Met uiteenlopende gasten zoeken we de grenzen van design op, interessant voor een breed publiek maar ook voor ingewijde kenners en professionele ontwerpers.

Create Out Loud is in samenwerking met Dutch Design Week en wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben en vastgelegd op audio.

Create Out Loud #5: Fail Design, designing & solving world problems (27 oktober)
Jawel, ook designers maken fouten. En liefst veel fouten, want fouten maken is goed. Van iedere fout leer je om nog beter te falen. Onlangs verscheen er een opbeurend boek over: Failed it! Geschreven door Erik Kessels. Ondertussen raakt het debat over wat ontwerpers wel of juist niet kunnen bijdragen aan het verminderen van wereldproblemen soms oververhit. Hoog tijd om eens voorbij te gaan aan de critici en van gedachten te wisselen met makers die zich willen inzetten voor betere opvang en integratie van vluchtelingen of het slim vegen van mijnen in Afghanistan. Maar ook, hoe ontwerp je handicaps en wat leer je daarvan? En wat te doen als straks onze apparaten niet alleen slim maar ook brutaal en bijdehand worden?

Guests
Lucas Maassen (designer), Tijmen Schep (Director SETUP, Devious Devices), Thami Schwiegler (Makers Unite | Winner WDCD challenge) & Arjen de Nooijer (dnArchitectuur | winner A Home Away From Home)


Inloop vanaf 17.30 de talkshow start om 18.00

Programmaoverzicht Create Out Loud:
- Create Out Loud #1: zondag 23 oktober - For Play, Shaping Sexuality
- Create Out Loud #2: maandag 24 oktober - Hybrid Design, on what design can be
- Create Out Loud #3: dinsdag 25 oktober - Spirituality in Design
- Create Out Loud #4: woensdag 26 oktober - Crafting Complex Materials
- Create Out Loud #5: donderdag 27 oktober - Fail Design, designing & solving world problems
- Create Out Loud #6: vrijdag 28 oktober - Parliament of Things
- Create Out Loud #7: zaterdag 29 oktober - Sparking Tech & Design