Create Out Loud #6

Create Out Loud #6

CREATIVE CODING & CRYPTO DESIGN Shaping our digital lives

CREATIVE CODING & CRYPTO DESIGN Shaping our digital lives

Moet een goede ontwerper in de toekomst kunnen coderen? Nu steeds meer ontwerp zich in op of achter het scherm afspeelt, is die vraag pregnanter dan ooit. Interfaces, serious games, applicaties en websites vragen om een gedegen ontwerp en het is een sector die de komende jaren alleen maar blijft groeien. In hoeverre hebben ontwerpers daadwerkelijk een stem in dit domein of worden ze overvleugeld door de techneuten? Hoeveel macht heeft de gebruiker in het eindproduct? De door MOTI opgezette Crypto Design Challenge gaat nog een stap verder door ook het uiterst ingewikkelde beveiligen van tekst en beeld onder de loep te nemen. Bij de kunstacademies gaat de meeste aandacht naar het ontwikkelen van artistieke visie en visuele stijl en is technologie nauwelijks een issue, terwijl aan de technische universiteiten het artistieke creatieve en visuele aspect onderbelicht blijft. De Crypto Design Challenge wil een brug slaan tussen beide werelden. Visuele designers moeten in een vroeg stadium betrokken worden bij de ontwikkeling van technologie. Kortom: wie gaat ons digitale domein vormgeven en beveiligen en wat vinden we als publiek eigenlijk wenselijk?

Met Mieke Gerritzen (MOTI), Caroline Nevejan (TU Delft), Rosa Menkman (winnares Crypto Design Challenge), Jarl Schulp (Fiber & Coded Matters), Tijmen Schep (Set Up), Vivian van Gaal (MU, Coded Creatures & De Creatieve Code), Alain Dujardin (creatief directeur Greenberry), Bastiaan de Nennie (The Digital Virtuosity), Thomas Widdershoven (creatief directeur Design Academy Eindhoven, curator Thing Nothing), Koert van Mensvoort (Ambassadeur DDW15, Next Nature NETWORK en Research Fellow TU/e) en anderen.


Waar MU
Wanneer 23 oktober van 17:30 tot 19:30 uur.


De ruimte van MU, centraal gelegen op Strijp-S is aan het eind van iedere Dutch Design Week dag het decor voor een frisse design talkshow. Alles rond design kan daarin aan bod komen, interessant voor een breed publiek maar ook voor de meer ingewijde kenner.

Bekijk het volledige Create Out Loud programma hier.