DDW21 | The Greater Number Sessions #2: Things that Matter

DDW21 | The Greater Number Sessions #2: Things that Matter

10.00 - 11.00 @ MU

Hoe verandert onze afweging van wat waardevol is en wat niet, nu we zo ongeveer alle denkbare producten binnen handbereik hebben?

De opkomst van massaproductie in de 20e eeuw heeft ervoor gezorgd dat de verbondenheid met onze spullen is veranderd. Als iets niet meer werkt, vervangen we het. Als iets niet meer nodig is, gooien we het weg. Repareren is vaak duurder dan nieuw kopen. Deze mentaliteit heeft de manier waarop we producten en objecten waarderen én gebruiken drastisch veranderd. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan nieuwe, duurzame materialen en productieprocessen om bestaande producten te verduurzamen. Maar moet er daarnaast niet ook meer aandacht komen voor de manier waarop omgaan met objecten?

Te gast zijn o.a. Nienke Hoogvliet, Circulair Warenhuis, Elisa van Joolen en Christien Meindertsma & Joel Gethin Lewis. De lezing wordt gemodereerd door Tracy Metz. Things that Matter gaat over de relatie tussen mens en product. Bezoek tijdens DDW de gelijknamige expositie in Microlab Hall op Strijp-S. 

Waar: MU Hybrid Art House | Wanneer: zondag 17 oktober | Tijd: 10.00 - 11.00 | Voertaal: Engels | Entree: gratis | Geen DDW ticket nodig

The Greater Number Sessions
Wil je nog dieper duiken in het DDW-thema The Greater Number? Bezoek dan de Greater Number Sessions in MU: verdiepende talks met een verrassende line-up van sprekers, georganiseerd door DDW. Iedere sessie staat in het teken van een ander DDW21 subthema. Ze vinden plaats op 16, 17, 22 en 23 oktober. 

Dit is een geplaceerd event. Als je MU binnenkomt scannen wij je coronatoegangsbewijs. Dit kan een bewijs van vaccinatie, herstel, of een negatieve test (max 24 uur oud) zijn, die je laat zien in de CoronaCheck-app. Je mag ook een papieren bewijs laten zien, dat je kunt printen via coronacheck.nl. Vergeet niet om je identiteitskaart / paspoort mee te nemen.