DDW21 | The Greater Number Sessions #3: It’s in our Nature

DDW21 | The Greater Number Sessions #3: It’s in our Nature

11.00 - 12.00 @ MU

It's in our Nature gaat over het herontdekken van hoe we één (kunnen) zijn met de natuur. Hoe is het om te ontwerpen en samen te werken met levende organismen? Hoe komen we tot een ethische en evenwichtige samenwerking, en welke skills zijn hiervoor nodig?

Sinds de prehistorie heeft de mensheid samengewerkt met de natuur; we verbouwen ons voedsel, bouwen onze huizen, winnen materialen voor onze producten en energie. In de loop der eeuwen zijn wij mensen de natuur steeds meer gaan controleren en overheersen. We behandelen haar als een fabriek die we kunnen beheren, aanpassen en conditioneren naar onze behoeften. Kunnen we ontwerpen om weer één te worden met de natuur?

Nu de wereld meer en meer behoefte heeft aan duurzame alternatieven, wenden ontwerpers zich tot wetenschappers en de industrie voor expertise en begeleiding. Samen werken ze aan bio-gebaseerde alternatieven en het versterken van natuurlijke processen om verstoringen in de natuur recht te zetten.  

Waar: MU Hybrid Art House | Wanneer: Vrijdag 22 oktober | Tijd: 11.00 – 12.00 | Voertaal: Engels | Entree: gratis | DDW-ticket nodig: nee
Bezoek ook de It's in our Nature is een tentoonstelling in Klokgebouw Hal 1

The Greater Number Sessions
Wil je nog dieper duiken in het DDW-thema The Greater Number? Bezoek dan de Greater Number Sessions in MU: verdiepende talks met een verrassende line-up van sprekers, georganiseerd door DDW. Iedere sessie staat in het teken van een ander DDW21 subthema. Ze vinden plaats op 16, 17, 22 en 23 oktober. 

Dit is een geplaceerd event. Als je MU binnenkomt scannen wij je coronatoegangsbewijs. Dit kan een bewijs van vaccinatie, herstel, of een negatieve test (max 24 uur oud) zijn, die je laat zien in de CoronaCheck-app. Je mag ook een papieren bewijs laten zien, dat je kunt printen via coronacheck.nl. Vergeet niet om je identiteitskaart / paspoort mee te nemen.