FATberg met Arne Hendriks en Mike Thompson

FATberg met Arne Hendriks en Mike Thompson

MU | Strijp S

Workshop FATberg met Arne Hendriks en Mike Thompson


FATberg is gemakkelijk te herkennen door de zwerm meeuwen die erboven cirkelen, omlaag duiken om te knabbelen aan deze bulk energie. Slechts een paar vierkante meter van het door de mens gemaakte eiland laat zich boven de golven zien, langzaam op en neer deinend. Als je de makers van FATberg vraagt waarom ze het hebben gemaakt, hoor je misschien: we voelen de behoefte om onze tijd te archiveren, we bouwen een strategische reserve, anticiperend op de moeilijke tijd die te wachten staat. De waarheid is dat ze niet weten waarom, ze weten alleen dat ze het moeten doen...

FATberg is een doorgaand kritisch onderzoeksproject waarbij design centraal staat. Het is gericht op de groei van een drijvend eiland van vet - de FATberg.

Op donderdag 23 oktober tijdens de Dutch Design Week 2014, zullen Mike Thompson en Arne Hendriks beginnen met hun epische reis om de FATberg te bouwen. Jij, het publiek, wordt uitgenodigd om te observeren wanneer ze hun handen in het vet steken, leren over de eigenschappen, nieuwe instrumenten ontwerpen, de logistiek bespreken van het construeren van zo'n grote berg vet dat drijft in open water. Dit alles met het doel een inspirerende dag te organiseren, waarop nieuwe visies op deze materialen worden getoond. De resultaten van deze workshop zullen deel uitmaken van opening van de tentoonstelling Matter of Life bij MU op vrijdag 28 november.


Wanneer Donderdag 23 oktober
van 11.00 uur - 17.00 uur
Waar MU | Strijp S