Hackers & Designers: Her-story of technology

Hackers & Designers: Her-story of technology

Technologie alleen iets voor jongens? Echt niet!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Laat het je favoriete volwassene weten en doe mee aan één van onze open ochtendworkshops tijdens het Hackers & Designers Zomerkamp 2024. Op verschillende ochtenden en in het weekend zullen de kampeerterreinen geopend zijn voor iedereen om deel te nemen aan korte workshopactiviteiten die openstaan voor het publiek. De workshops worden in het Nederlands en Engels gegeven, afhankelijk van de behoefte.

Niet alleen jongens kunnen computernerds en hackers zijn. In deze workshop leer je alles over de vrouwen die hebben meegewerkt aan grote technologische uitvindingen uit de geschiedenis. Claire L. Evans vertelt je alles over het ‘haar-verhaal’ van technologie. Na deze workshop ben je niet langer slechts een ‘gebruiker’, je weet hoe je kunt helpen bouwen aan een veiligere, inclusieve wereld van technologie.

Datum: 24-07-2024
Tijd: 10:00 - 12:30 
Waar: Het Wilde Weg, Hulst 20, 5492SB Sint-Oedenrode
Kosten: gratis! 

Heb jij er al zin in? Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden!

Over het Hackers & Designers Zomerkamp 2024
Het Hackers & Designers Zomerkamp 2024 "Unruly Currents & Everyday Piracy" vindt plaats van 15 tot 25 juli 2024 bij Het Wilde Weg. Tijdens het kamp zullen 30 bewoners samen leren, creëren en leven. Het concept streeft naar een holistische en intersectionele benadering van duurzaamheid (sociaal, ecologisch, economisch, cultureel) en wil soms willekeurige scheidslijnen tussen werk, spel, vrije tijd, onderhoud en zorg overstijgen.

De workshops zijn onderdeel van het educatieprogramma van MU Play & Learn en worden de rest van het jaar vooral op scholen aan klassen gegeven.