Hackers & Designers Summer Camp 2024: Open Weekend Programma

Hackers & Designers Summer Camp 2024: Open Weekend Programma

Neem je eigen tent en je gezin mee, en breng het weekend met ons door!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Laat het je favoriete volwassene weten en doe mee aan één van onze open ochtendworkshops tijdens het Hackers & Designers Zomerkamp 2024. Op verschillende ochtenden en in het weekend zullen de kampeerterreinen geopend zijn voor iedereen om deel te nemen aan korte workshopactiviteiten die openstaan voor het publiek. Neem je eigen tent en je gezin mee, en breng het weekend met ons door tijdens het Open Weekend Programma: zaterdag 20 en zondag 21 juli! Verwacht workshops, gesprekken, lezingen, eten, muziek, dagelijkse rituelen, een zwemgelegenheid...

Zaterdag 20 juli 2024

Voor leeftijden van 6 tot 106
10:00 - 17:00 | Inloopworkshop Miniatuur Wereldbouwen met Jasper Bloem x MU

Ontwerper, maker & speculatieve verhalenverteller Jasper Bloem komt naar het kamp om alle kampeerders kennis te laten maken met zijn wereld van miniatuur maken. Hoe zal de toekomst eruit zien? Waar zullen mensen behoefte aan hebben of naar verlangen? Hack je blik door zelf een kleine wereld te bouwen in deze hele dag durende inloopworkshop. Sinds zijn afstuderen in 2023 heeft Jasper Bloem jongeren van allerlei achtergronden aangemoedigd om zelf te speculeren over mogelijke toekomsten. Met behulp van afgedankte technologische materialen worden deelnemers aangemoedigd om te experimenteren met vorm en functie op nieuwe manieren.

Voor volwassenen

10:00 - 13:00 | The Declarative Beauty Salon met Karl Moubarak, Sohyeon Lee
14:00 - 17:00 | Collaboratory Creative Coding Jam met Alice
10:00 - 17:00 | Subjective Mapping workshop with Muj

Zondag 21 juli 2024

Voor leeftijden van 6 tot 106
09:00 - 11:00 | Overnachtende kampeerders kunnen deelnemen aan Livia's Poppenkast & Verhalenvertelling workshop en show!

MU Creatieve Code Workshop Dagprogramma:

11:00 - 13:00 | Wezens en werelden - 3D Animatie workshop

Pixar films en spellen zoals Fortnite lijken bijna magisch. Maar wist je dat je je eigen digitale wezens en werelden kunt maken met MU? Tijdens deze inloopworkshop leer je digitale 3D-animatie tot leven te brengen. POST NEON is de creatieve ontwerpstudio uit Amsterdam die deze workshop heeft gecreëerd in samenwerking met MU. Hun installatie, Generation XYZ, is te zien geweest op verschillende festivals en scholen. Met hun project POST SCHOOL willen ze zoveel mogelijk jongeren introduceren in 3D-ontwerp en -animatie.

Breng een laptop mee als je aan deze workshop wilt deelnemen!

14:00 - 17:00 | Computer Por[traits] workshop

Deze workshop gaat over portretten, computers en gezichtsherkenning. Veel kunstenaars werken met deze concepten. We delen allerlei informatie over onszelf op het internet (gegevens). Hoe kunnen we een afbeelding van een persoon maken met behulp van hun gegevens? Hoe zou jouw data-portret eruit zien? Doe mee om je eigen analoge Computer POR[TRAIT] te creëren. In het tweede deel van de workshop zullen we ontdekken hoe (goed?) de computer gezichten kan herkennen. Computers zien gezichten op een andere manier dan wij mensen dat doen. Kun je een slimme computer voor de gek houden door gezichten van klei te maken?

Ben je klaar met workshopen? Ontspan en bekijk een video van het Manic Accuracy-project van Simone N. Niquille of maak Pixel Selfies met strijkkralen.

Voor volwassenen

11:00 - 13.00 | Hyper Tensions Mindful Liberation workshop met Clara
14:00 - 17:00 | Li-bat quest met Adèle + Léo
14:00 - 17:00 | Web Jockey Protocol workshop met Vinciane, Doriane & Sohyeon

De workshops worden in het Nederlands en Engels gegeven, afhankelijk van de behoefte.

Wanneer: 20 & 21 juli 2024
Waar: Het Wilde Weg, Hulst 20, 5492SB Sint-Oedenrode
Prijs: Voor dit kamp hanteren we een sliding scale. Je betaalt 15, 20 of 30 euro per dag. Na registratie ontvang je een betaallink!

Enthousiast? Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden!

Andere praktische informatie
-Diner en snacks zijn inbegrepen, neem je eigen lunch en drankjes mee!
-Aankomst mogelijk op vrijdagmiddag/-avond, vertrek uiterlijk maandagochtend.
-Het programma is geschikt voor kinderen.

Over het Hackers & Designers Zomerkamp 2024
Het Hackers & Designers Zomerkamp 2024 "Unruly Currents & Everyday Piracy" vindt plaats van 15 tot 25 juli 2024 bij Het Wilde Weg. Tijdens het kamp zullen 30 bewoners samen leren, creëren en leven. Het concept streeft naar een holistische en intersectionele benadering van duurzaamheid (sociaal, ecologisch, economisch, cultureel) en wil soms willekeurige scheidslijnen tussen werk, spel, vrije tijd, onderhoud en zorg overstijgen.

De workshops zijn onderdeel van het educatieprogramma van MU Play & Learn en worden de rest van het jaar vooral op scholen aan klassen gegeven.