In Real Live Thursdays #2: Immuno-ecology

In Real Live Thursdays #2: Immuno-ecology

Where our selves and our environments intra-act

‘Immuno-ecology’ (immuno-ecologie) is een denkbeeldig vakgebied bedacht door Sissel Marie Tonn (BAD Award winnaar 2020), geïnspireerd door haar samenwerking met ecotoxicoloog/chemicus Heather Leslie en immunoloog Juan Garcia Vallejo. Tijdens hun gezamenlijke ontwikkeling van het sciencefiction-werk Becoming a Sentinel Species, als resultaat van de BAD Award van vorig jaar, leerde ze meer over de mogelijke impact van plastic deeltjes op ons immuunsysteem.

Kunnen we ons een toekomst voorstellen waarin ons begrip van immunologie en van milieuveranderingen niet meer los van elkaar te zien zijn? Hoe zou het onze kijk op de relatie tussen het lichaam en de omgeving kunnen veranderen? En onze notie van het zelf - een zelf dat zo verweven is met zelfopvattingen uit de geschiedenis van de immunologie?

In de gesprekken en toekomstplannen van Juan, Heather en Sissel blijven deze vragen zich ontwikkelen en uitvouwen. In dit ‘ronde-tafel event’ zullen ze gezamenlijk toekomstscenario's bedenken voor o.a. wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers en wetgevers die potentieel invulling kunnen geven aan deze speculatieve 'immuno-ecologie-afdeling'. 

Special guest deze avond is Shivant Jhagroeassistent professor aan de Universiteit van Leiden met focus op het niet-menselijke in politiek en beleid, ecologie en digitale technologie.

In Real Live Thursdays
Nu we behoedzaam maar ook blij de lockdowns achter ons laten, biedt MU je net als vorig jaar een zomer vol In Real Live Thursdays: culturele ontmoetingen op vaste donderdagavonden met een verrassende reeks performances, films, muziek, theater, workshops en talks.

Praktische info 
Waar: MU Hybrid Art House | Wanneer: donderdag 15 juli | Tijd: 20.00 - 22.00 | Tickets: 5,- regulier & 2,50 studenten

Programma van de avond (Engels gesproken)
19.30: deuren open | 20:00: vertoning van Becoming a Sentinel Species | 20.30 - 21.30: Ronde-tafel gesprek met Juan Garcia Vallejo, Heather Leslie, Sissel Marie Tonn & Shivant Jhagroe, gemodereerd door Isolde Hallensleben

SCOOR HIER JE TICKET