In Real Live Thursdays #2: Manic Accuracy

In Real Live Thursdays #2: Manic Accuracy

Een workshop van Simone C. Niquille

In Real Live Thursday #2: Manic Accuracy with Simone C. Niquille
Om machines om ons heen te kunnen (mis)leiden, moeten we weten hoe ze ons observeren. Hoe herkennen machines mensen? En hoe tonen wij als mens emoties met ons lichaam?

In deze workshop van kunstenaar Simone C. Niquille, wiens werk Elephant Juice te zien is in Real Feelings, stappen we in de schoenen van machines en duiken in getallen en modellen die de mensheid vormen - of lijken te vormen.

Tijdens de avond gaan we elkaar letterlijk meten aan de hand van de CAESAR dataset, maken we een model van ons eigen lichaam en reflecteren we op de uitkomsten. Hoe voelt het om gemeten te worden door elkaar, in plaats van door een machine. In andere woorden: wat gebeurt er met intimiteit nu we omringd worden door technologie.

In hoeverre geven deze modellen die we hebben gecreëerd ons accuraat weer? Samen onderzoeken we wat nauwkeurigheid betekent in ons data-gedreven tijdperk. Waaruit bestaat onze ‘technoflesh’?

In Real Live Thursdays
Nu we behoedzaam maar ook blij de lockdowns achter ons laten, biedt MU je net als vorig jaar een zomer vol In Real Live Thursdays: culturele ontmoetingen op vaste donderdagavonden met een verrassende reeks performances, films, muziek, theater, workshops en talks.

Praktische info
Waar: MU Hybrid Art House | Tijd: 20.00 - 22.00, inloop vanaf 19.30 | Tickets: 5,- regulier & 2,50 student

KOOP JE KAARTJE