In Real Live Thursdays #4: Afwezigheid van Alle Schuld

In Real Live Thursdays #4: Afwezigheid van Alle Schuld

Filmscreening & Robert Glas in gesprek met Maxim Februari

Wanneer voelen we ons veilig? En geldt die veiligheid voor iedereen in dezelfde mate? Hoe weten we of iemand die al eens in de fout ging in herhaling valt? Valt zo'n risico te berekenen? En als het antwoord ja is, hoe zeker mogen we ons dan eigenlijk bij zo'n berekening voelen? 

Ook al leven we hier in Nederland in betrekkelijk veilige omstandigheden, politiek en maatschappelijk zijn risicoanalyses en -inventarisaties aan de orde van de dag en lijken dreiging, angst en wantrouwen in toenemende mate het beleid maar ook onze kijk op elkaar te beïnvloeden.

Kunstenaar Robert Glas en jurist en schrijver Maxim Februari zijn beide gefascineerd door dit soort vragen en processen. Glas maakte er tijdens zijn verblijf aan de Rijksakademie een video-installatie over, met de veelzeggende titel Afwezigheid van Alle Schuld

Donderdag 29 juli vanaf 20.00 uur vertonen we na een korte inleiding door Robert Glas op zijn werk eerst Afwezigheid van Alle Schuld waarna Glas en Maxim Februari bij MU met elkaar in gesprek gaan over de vele en vergaande implicaties van het werk en de achterliggende politieke, juridische, maatschappelijke, technologische en emotionele kwesties. 

Waar: MU Hybrid Art House | Wanneer: donderdag 29 juli | Tijd: 20.00, inloop 19.30 | Tickets: 5,- regulier / 2,50 student | Voertaal: Nederlands | Bekijk hier een preview van de film 

SCOOR JE TICKET


Afbeeldingen: stills uit video. Acteurs: Raoul Copier (header & MRI scan) & Emma Pelckmans (2e afbeelding)