Kamermans Kermis

Kamermans Kermis

Donderdag 19 mei
Vanaf 20 uur, gratis entree

 

Kamermans Kermis en MU presenteren een psychedelische avond met een wetenschappelijk vertoog door de Amerikaanse Techgnosis-auteur Erik Davis, korte films van DVD-magazine Wholphin en uitgesproken literatuur van Niña Weijers en Christophe Verbrugge.

 

‘Kamermans Kermis’ is een multidisciplinair cultureel programma dat is opgezet door digitaal cultureel magazine De Optimist, cultuurcentrum De Balie en het Amerikaanse DVD-magazine Wholphin. Met verhalen, film en wetenschap wordt het gedachtegoed van de obscure, maar fascinerende Otto Kamerman (1889-1985) in ere gehouden. Actuele en alledaagse thema’s worden op karakteristieke en onconventionele Otto-manier gefileerd, ontleed en weer ingepakt. Na zes zeer succesvolle avonden in De Balie in Amsterdam trekt de kermis nu het land in! Met MU in Eindhoven als eerste halte.


De Optimist is een Nederlandstalig digitaal cultureel magazine dat literatuur en cultuur benadert met een open en nieuwsgierige blik, daarbij de platgetreden paden zorgvuldig vermijdend.

Wholphin is een driemaandelijks DVD magazine dat wordt uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij McSweeney\'s. Het brengt unieke en bewogen films van verschillende regisseurs bijeen.

 

De Amerikaanse schrijver en cultuurcriticus Erik Davis heeft de afgelopen decennia al veel geschreven voor verscheidene magazines zoals Wired, Arthur en Spin over spirituele bewegingen, underground muziek en subculturen. Maar hij is waarschijnlijk het bekendst om zijn eigen boeken TechGnosis en Visionary State.
Niña Weijers (1987) is een van de aanstormende jonge talenten in het Nederlandse literaire veld. In 2010 won zij de populaire schrijfwedstrijd Write Now!. Haar debuutroman staat nu in de steigers.
Christophe Verbrugge (1987) is prozaschrijver om de eenvoudige reden dat hij geen aanleg heeft voor sporten, zingen en onnoemelijk goed dansen, maar in zekere zin wel enige kennis van het alfabet bezit.

 

Kom op donderdag 19 mei naar MU voor een unieke avond vol film, literatuur en wetenschap, in het kader van de tentoonstelling ‘The New Psychedelica’.