Lezing door Lukas Feireiss

Lezing door Lukas Feireiss

 

Donderdag 7 juli

Aanvang 20 uur, gratis entree.

 

 

\'Think Space: Exploring Architecure in Visual Culture\'

 

De Berlijnse criticus en curator Lukas Feireiss stelde in samenwerking met MU de expositie The Great Babylon Circus samen.

Op donderdag 7 juli geeft hij een lezing waarbij hij aan de hand van uiteenlopende voorbeelden laat zien hoe wij in onze visuele cultuur omgaan met architectuur en de openbare ruimte.

 

Welke rol speelt architectuur in de kunst maar ook in films, van klassieke meesterwerken als Pieter Brueghel de Oude\'s Toren van Babel en stedenbouw in de geanimeerde wereld van Barbapapa tot de recente virtueel vloeiende metropool in Inception.

 

Lukas Feireiss leidt de in Berlijn gevestigde interdisciplinaire studio Lukas Feireiss. Hiermee draagt hij bij aan de discussie over en bemiddeling van architectuur, kunst en visuele cultuur in de urbane omgeving. In zijn werk als kunstenaar, curator, schrijver en consultant richt hij zich op de kritische maar ook speelse evaluatie van manieren om met ruimte om te gaan waarbij hij de grenzen tussen disciplines graag overschrijdt. Feireiss geeft les aan diverse universiteiten en is professor op het gebied van ruimte en ontwerpstrategiën aan de University of Arts in Linz, Oostenrijk. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan waaronder Spacecraft en Spacecraft 2, Beyond Architecture en recent Utopia Forever, allemaal verschenen bij uitgeverij Gestalten. Momenteel is tevens de door hem samengestelde expositie Testify!, over \'de consequenties van architectuur\' te zien in het Nederlands Architectuur Instituut NAi in Rotterdam.