Live performance Pan ~ // Catwalk door Zwermers & Filmvertoning Novel van Carmen Roca Igual Live performance Pan ~ // Catwalk door Zwermers & Filmvertoning Novel van Carmen Roca Igual

Live performance Pan ~ // Catwalk door Zwermers & Filmvertoning Novel van Carmen Roca Igual

The Self Design Academy Share programma

Donderdag 24 september presenteert Zwermers Pan~// Catwalk: een performance project over de veelkleurigheid van de mens. Terwijl jij live in MU aanwezig bent bij deze performance, kijken bezoekers van Istanbul Fringe Festival via een livestream met ons mee. Na de performance vertonen we de film Novel door Carmen Roca Igual met aansluitend een korte bespreking door de maker. 

Deze avond is de aftrap van het The Self Design Academy Share programma met webinars, workshops en talks, die zowel offline bij MU als online op de site te volgen zijn. Houd www.theselfdesignacademy.nl in de gaten voor meer info. 

Pan~// Catwalk door Zwermers Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? De makers van Zwermers zijn gefascineerd door de kracht van deze tweede huid. Het gezelschap brengt een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens met een installatie die geregeld tot leven komt in een performance. Daarbij word je als kijker door twee performers meegenomen in een onophoudelijke stroom van kledingwissels, ondersteund door een repetitieve soundtrack van een eenmansorkest met viool en loopstation. Gedurende de looptijd van de expositie zoeken de makers naar Eindhovense identiteiten via kleding en zullen zij dit vertalen in een nieuwe performance ter afsluiting van de expositie.

Novel van Carmen Roca Igual Carmen is een lens-based artist, werkzaam op het snijvlak van de kunst- en filmwereld. Haar werk geeft op een hernieuwde manier betekenis aan het zelf, door te experimenteren met verschillende personas, face filters en plastische chirurgie. Novel is een dramatische reflectie op de externe en interne maskers die we opzetten, zowel in het echte leven als digitaal. 

Deur open: 19.30 | Start performance: 20.00 | Pauze: 20.30 | Start film + aansluitend Q&A: 20.45

Tickets via Eventbrite: 5,- / 2,50 students

Klik hier voor een PDF met de MU COVID-19 Bezoekvoorwaarden, Hygiëne maatregelen en Maatregelen bij gezondheidsklachten.