Livestreams Digitalive @ Romaeuropa 2021 Livestreams Digitalive @ Romaeuropa 2021 Livestreams Digitalive @ Romaeuropa 2021 Livestreams Digitalive @ Romaeuropa 2021

Livestreams Digitalive @ Romaeuropa 2021

Dit jaar bundelt MU haar krachten met Romaeuropa. Bezoek het multidisciplinair kunstfestival – offline in Rome of online tijdens verschillende talks en performances – en ervaar de innovatieve werken van Coralie Vogelaar, Mara Oscar Cassiani, Fuse* en Umanesimo Artificiale in het kader van het Digitalive hybride programma 2021. 

Hoe voelt het om deel te nemen aan een virtual reality-show, in het lichaam van één van de personages uit het verhaal? Is software in staat om emoties en expressies van het menselijk lichaam te ontcijferen? Wat gebeurt er met ons brein wanneer we iets ervaren aan de rand van de waarneming? Hoe vinden we onze weg in grote hedendaagse digitale platforms? Wat betekent het om mens te zijn in een wereld waar computers die steeds intelligenter worden taken en plichten overnemen die voorheen aan mensen toebehoorden? 

Deze en andere vragen staan centraal in de werken van de kunstenaars van Digitalive: de sectie van Romaeuropa 2021 gewijd aan artistieke uitingen op het gebied van digitale cultuur, gecureerd door Federica Patti. In samenwerking met MU toont Digitalive Facial Action Coding System (2018) en Infinite Posture Dataset (2020) van Coralie Vogelaar; afgelopen zomer waren de werken te zien tijdens Real Feelings: Emotion and Technology in MU. Bezoek van 23 september t/m 25 oktober het museum voor hedendaagse kunst Mattatoio in Rome waar de intrigerende werken worden gepresenteerd.

Geen tijd om Romaeuropa live te bezoeken? Sluit dan aan bij de online programma’s! Tune in op zaterdag 25 september voor performances van fuse*, Umanesimo Artificiale en Cassiani. Via onderstaande links kun je het programma via livestreams volgen. 

Half oktober komt er daarnaast een pre-recorded talk met Coralie Vogelaar online op zowel de platforms van MU als Romaeuropa. Houd hiervoor onze socials, website en nieuwsbrief in de gaten.  

LIVESTREAMS ZATERDAG 25 SEPTEMBER

Livestream I AM DANCING IN A ROOM / LA FAUNA 2K20 door Mara Oscar Cassiani | Tijd: 22.30

Livestream Via Flaminia: The Nature of the Artificiale door Umanesimo Artificiale | Tijd: 21.15

Livestream Sál | Rite door fuse* | Tijd: 11.00 (ochtend)

Credits Digitalive
Met dank aan the Embassy of the Kingdom of the Netherlands & Dutch Performing Arts. Het DIGITALIVE programma is onderdeel van het project "Posthuman performativity. For a transdisciplinary description of a live media performance", een onderzoek ontwikkeld door Federica Patti met dank aan Italian Council IX.