Matter of Life closing party: 'Food Phreaking'
Het einde van tentoonstelling 'Matter of Life' nadert en daarom is iedereen van harte uitgenodigd voor een 'Food Phreaking' middag! Met lezingen van twee van de BioArt & Design Award winnaars, een boekpresentatie, cocktails en soep.
Špela PetriÄ beschouwt in haar lezing de context van het werk 'Naval Gazing', winnaar van de BAD Award. Ze gaat daarbij kritisch in op het werken met levende systemen en het cultuur-versus-natuur discours.
Julia Kaisinger zal vertellen over de toekomstplannen voor het project Fungi Mutarium.
Patrick Stevenson-Keating en Isobel Goodacre presenteren The Economics of Evolution: The Perfect Pigeon, tevens winnend project van de BAD Award.
Het Center for Genomic Gastronomy lanceert Food Phreaking Issue 01: A Culinary Compendium of Curious Botanical Fruit Cultivars. Deze publicatie gaat over verschillende fruitrassen die door manipulatie zijn ontstaan. Tijdens hun presentatie zullen de gefreakte cocktails, gemanipuleerde soep en Cobalt 60 sauce uiteraard rijkelijk vloeien.
Finissage zondag 1 maart, vanaf 14.30
Plus: lees een prachtige post over de hele tentoonstelling door Régine Debatty op we-make-money-not-art.com.