METAVERSES CHA-CHA-CHA dance party

METAVERSES CHA-CHA-CHA dance party

Dans naar een nieuwe realiteit op donderdag 27 oktober

Kom onsite & online swingen met je avatar op uitnodiging van The Hmm, affect lab en MU Hybrid Art House als onderdeel van het Innovatielabs onderzoeksprogramma Toolkit for the Inbetween. Koop je tickets hier.

Kunnen we dansen in een metaverse? En zo ja, hoe werkt dat dan? Is er maar één metaverse - gedefinieerd als 'persistente, gedeelde, 3D virtuele ruimte'- of zijn er vele? En hoe kunnen we het verhaal van de metaverse, dat bedrijven als Facebook proberen over te nemen, te kapitaliseren en zich toe te eigenen, op speelse wijze terugnemen?
Het concept van de metaverse is een hot topic, maar je kunt ook zeggen dat het nog niet helemaal bestaat. Daarom denken wij dat dit HET MOMENT is, nu de metaverse net ontstaat, dat ruimte schept voor ons om te experimenteren met onze eigen ideeën over wat een metaverse kan zijn

Ontmoet ons op donderdag 27 oktober midden in de Dutch Design Week. Deuren gaan open voor onboarding onsite om 19.30, en het programma start om 20.00. Ga je liever niet de deur uit? Doe online mee en laat je virtuele danser los op het scherm - de link hiervoor krijg je na je Eventbrite registratie.

Verwacht een avond met verschillende metaverse experimenten (en ervaringen!):
Eerst zal AR-goeroe Sander Veenhof drie van zijn laatste hybride AR-experimenten presenteren: Being Robot Beings, Supermarket Game en Spatial Memory
Na de pauze zal de architect van onze Metaverses Cha-Cha-Cha, creative coder Babusi Nyoni, iedereen kennis laten maken met de hybride dansvloer en hoe je deze met je beste moves kunt overnemen.
DJ Vir the Sir schuift aan op de decks en stelt de soundtrack van de avond samen.

Voor ONSITE bezoekers: 
Vergeet niet je smartphone volledig opgeladen of met een volle oplader bij de hand mee te nemen om zo lang te kunnen dansen als je wilt. Als het je niet gelukt is om je eigen avatar te maken in een van onze workshops dan maken we een avatar-voor-de-avond die je kunt downloaden op je eigen smartphone en waarmee je kunt dansen. 

Voor ONLINE bezoekers:
Om je METAVERSES CHA-CHA-CHA avatar tot leven te brengen met behulp van next generation AI en verschillende open platforms hebben we een handleiding voor je gemaakt. Na registratie van een online toegangsbewijs via Eventbrite krijg je deze toegestuurt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en smartphone: geen VR vereist, dus! Zorg ervoor dat je je avatar maakt en naar ons uploadt voor woensdag 26 oktober 17.00, zodat we je een plekje kunnen geven op de hybride dansvloer.

Wanneer: Donderdag 27 oktober vanaf 20.00 uur (deuren openen om 19.30) | Waar: MU Hybrid Art House, Torenallee 40-06, Eindhoven | Tickets: via Eventbrite op basis van het pay-what-you-think-it’s-worth principe