MU In Real Live Thursdays #6: STONEORGY x DEEPSOIL

MU In Real Live Thursdays #6: STONEORGY x DEEPSOIL

Verhalen vertellen voorbij de Reis van de Held

Treed binnen in de virtuele boomgaard van Jasper Griepink. Hij zal MU voor één avond omtoveren tot een digitaal bos waarin hij de vertelling D E E P S O I L speelt, gepaard met de set van zijn recente muziekproject S T O N E O R G Y, waarin hij o.a. samenwerkt met muzikant Giek_1.S T O N E O R G Y x D E E P S O I L van Jasper Griepink
Deur open: 19.30
Aanvang: 20.00
Avond sluit: tussen 22.00 en 22.30
Entré: 5 euro / studenten 2,50 euro

S T O N E O R G Y (2019 - 2020) leunt op onderzoek naar paganisme, Druïdisme en de kracht van het vertellen van verhalen. In de uitvoering wordt er echter een nieuwe wereld geschapen die niet vast zit in de geschiedenis. De performance zal de atmosfeer van een muziek/popconcert kruisen met de vertelling van het verhaal en het scheppen van een schijnbaar oeroude wereld. Terwijl wij een wereld downloaden uit de cloud van het collectieve onderbewuste zal Griepink optreden, niet alleen als verteller en zanger, maar ook als host/facilitator van de participatieve gevoelservaring van de deelnemers.

Het verhaal D E E P S O I L (2020) vertelt over een ondergrondse laag aarde en mineralen en nutriënten waarvan wordt geloofd dat ze bewustzijn heeft. Het verhaal is nooit afgemaakt in geschreven vorm en zal juist live met de bezoekers tot leven te komen in een collectieve World Building ervaring. Als hybride tussen een natuurpriester en sassy musician druid schept Griepink een reis door de verbeelding, waarin jouw invoelen, luisteren en ademen aan die wereld zal bijdragen. De performance zal een experiment zijn in het collectief en lichamelijk ervaren van een verhaal. Er zal worden gedanst, gesprongen, gezongen.

Tevens zal de performance proberen te breken met de typerende ‘Reis van de Held’ die veelvuldig in verhalen voorkomt; een thematiek waarin door tegenslag, geweld en geworstel vaak één enkele held opstaat. Griepink vraagt zich af; wie heeft deze held opgevoed? Wie verzorgt zijn eten, zijn kleding? Kan de matrix van het leven om hem heen naar de voorgrond komen? Kan dat wellicht het hele verhaal zijn? Een reis die in het nu eindigt. Hoe zou dat de wereld waarin wij kunnen geloven beïnvloeden?