MU In Real Live Thursdays: Breathing Piece

MU In Real Live Thursdays: Breathing Piece

bel 040-2961663 of mail reserveren@mu.nl

MU In Real Live Thursdays
Nu we voorzichtig de lockdown achter ons laten, biedt MU Hybrid Art House je een zomer vol culturele ontmoetingen op vaste donderdagavonden. Geniet van een verrassende reeks performances, films, muziek, theater, workshops en wat dit In Real Live Thursdays programma allemaal nog meer voor je in petto heeft. 

Op 25 juni vertonen we Breathing Piece, een performance van Maarten Heijnens & Anthony van Gog.


Twee performers, één dirigent en geen instrumenten. Met alleen hun adem creëren Anthony van Gog en Maarten Heijnens een performatieve klankcompositie die de emotionele connectie tussen performer en toeschouwer onderzoekt. Breathing Piece is een muzikale uitvoering zonder enig instrument. Door het gebruik van inademing, uitademing, trekjes en sissen ontstaat een intens gelaagde muzikale compositie. 

Zie de trailer op Vimeo.

Breathing Piece is speciaal aangepast aan deze experimentele voorstelling in MU. Zonder licht en geluid zijn de performers nog kwetsbaarder.

Voorafgaand aan de performance laten we de film Worlding Worlds zien, met eenintroductie door Angelique Spaninks.

Anthony en Maarten studeerden beiden in 2019 af aan de Performance Opleiding van de Institute of Performative Arts in Maastricht. Sinds hun afstuderen vormen ze een kunstenaarsduo dat zich bezighoudt met het creëren van wat ze 'fysieke partituren' noemen. In een fysieke partituur staat niet het muziekinstrument, maar het 'lichaam-als-instrument' centraal. Op een compositorische wijze manipuleren ze een lichaamsinstrument (in dit geval hun ademhaling) tot het uiterste, in een poging om haar onderliggende (lichaams-)fricties tastbaar te maken voor de toeschouwer. Ze vinden elkaar in een gedeeld verlangen het lichaam te laten spreken om haar te kunnen (blijven) verstaan.

Breathing Piece
Inloop: 19:30
Worlding Worlds met intro: 20:00
Aanvang performance: 20:45
Napraten: 21.30

Veiligheid en reserveringen
Het maximale aantal bezoekers is 30, dus reserveer snel op reserveren@mu.nl of bel ons tijdens openingstijden op 040-2961663!

Klik hier voor de reserveringsprocedure en MU’s gezondheidsmaatregelen.