MU Open School #2

MU Open School #2

Voor iedereen die bezig is zijn eigen leeromgeving opnieuw vorm te geven organiseert MU op 13 december de tweede editie van Open School. Open School is een event waar hands-on geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van leren. Het programma wordt vormgegeven en ingevuld door deelnemers zelf: kunstenaars, ontwerpers, studenten en educatoren. Bij Open School kun je jouw ideeën over onderwijsvernieuwing delen met anderen, jouw briljante nieuwe concept eens toetsen en aanscherpen, nieuwe leads en verdieping vinden.

thema: Triiiiiing!!! School uit!
Open School #2 nodigt mensen uit die na school, of buiten school, vernieuwende projecten doen op het gebied van leren.  Creatieve labs , leerzame games, buitenprojecten, online spelen en leren, nieuwe verbindingen tussen jongeren en senioren, ouderen educatie.  Heb je een idee, een project of wil je gewoon inspiratie opdoen over leren na school, kom dan naar Open School #2.

Aanwezig zijn onder andere: Connie Gerritsen (project T.Z.T. van TENT Rotterdam), The Reversed School, Shrimpkey, SchoolLab, GTA voor Dummies, MyLabs. En Open School doet mee aan de internationale campagne The Hour of Code wat betekent dat alle deelnemers aan Open School een uur lang les in computerprogrammeren kunnen krijgen.

Meer info over thema en programma: www.muopenschool.nl

Open School #2
Triiiiiiiiiing!!! School uit!
Vrijdag 13 december, 12.30 – 17.00 uur
MU Strijp-S
 

[vimeo:68784837]

De eerste editie was een groot succes, met ruim 75 deelnemers en bijdragen van o.a. Online Academy, Kunst uit het Vuistje, Eugenie de Larievere, STRP Senior, het Van Abbemuseum, Ik Lees de Wereld.
Studenten van het SintLucas en de UvT maakten samen met bezoekers een live magazine met interviews, een fotorapportage en persoonlijke blogs van deelnemers. Het magazine is hier online te bekijken en de videoregistratie die OddOne maakte hier: MU open school #1.