Oud Eindhovens Acid Feest

Oud Eindhovens Acid Feest

Zaterdag 16 februari, van 21:30 tot 5:00 uur, Paradiso, Amsterdam

 

PROGRAMMA KLEINE ZAAL

 

HEYNIEK
FOAMBOY begon als een experiment voor FashionClash 2011, toen aan verschillende industriële ontwerpers werd gevraagd om iets te ontwerpen voor de catwalk. HEYNIEK ging met restafval van akoestisch materiaal aan de haal en zo werd de eerste FOAMBOY geboren. Een jaar later vroeg TEDxAmsterdam HEYNIEK de visuele aankleding te verzorgen voor de afterparty. Al snel kwam het besluit om de FOAMBOY verder uit te werken. Ditmaal in 3-voud en in kleur. Dat werd een feestelijk spektakel, zowel in Stadschouwburg Amsterdam als in Bar Ludwig. Voor het Oud Eindhovens Acid Feest in Paradiso is een powerpaarse variant in de maak.

 

heyniek.com
 

Melvin the Mini Machine
Melvin the Mini Machine is een bescheiden verhaal over een heer op reis met zijn twee koffers. Wanneer de man zijn bestemming heeft bereikt voert hij zeer precies een aantal mysterieuze handelingen uit en onthult uiteindelijk een kettingreactie in de twee koffers. De machine in de koffers dient een klein maar zeer belangrijk doel: het versturen van een bericht naar het thuisfront.


Melvin the Mini Machine is een film over de kleine dingen in het leven, over geduld en de liefde voor detail. Tijdens \'Het Wonder van Eindhoven\' wordt het verhaal van de koffers \'live\' ten gehore gebracht met een vertoning van de film als afsluiter. Met live muziek van Woody. De dj\'s Paul & Richie draaien passende singeltjes. Melvin the Mini Machine is een project van ontwerpstudio HEYHEYHEY (met Steye van Dam, Woody Veneman, Paul & Richie).
 

melvinthemachine.com
heyheyhey.nl
 

Gijs Gieskes
Vormgever Gijs Gieskes staat bekend om zijn muzikale en visuele expressie, die hij tot uitdrukking brengt met veelal zelfgebouwde mechanische apparaten. Hij geeft een live-demonstratie waarbij hij deze apparaten bespeelt.


gieskes.nl

 

Pieterjan Pieters
Pieterjan maakt muziek met zijn lichaam. Het tikken van zijn vinger, de golfbeweging van zijn hand, z’n hartslag, alles wordt opgevangen door sensoren en gebruikt om een digitale sound en dansbare ritmes te creëren. Hij noemt het sound on intuïtion. Zijn doel is om laagdrempelige electronische instrumenten te ontwikkelen die makkelijk te bespelen zijn voor slaapkamerproducers.


pieterjanpieters.com

 

Broke crew (Ari/Dish/Piro) feat. Robob
Broke is een verfijnd danceconcept uit Eindhoven dat zich altijd heeft onderscheiden met een brede programmering (funk, deephouse en hip hop gaan moeiteloos samen) en een originele locatie, voorheen het Stroomhuisje, tegenwoordig het Ketelhuis. Na veel legendarische feestjes in Eindhoven met gastacts als Antal, Rahaan, Space Dimension Controller, Doc Daneeka, I-F, Funkineven & Fatima, Loefah, Rick Wilhite, Martyn en Marcellus Pittman staan ze tijdens het Wonder van Eindhoven zelf achter de draaitafels.


facebook.com/WeAreBroke


Robob leeft muziek. Als één van Eindhoven’s DJ-corifeeën staat hij bekend om zijn veelzijdigheid. Dit maakt hem een graag geziene gast op feesten. Feit is dat hij al meer dan twintig jaar een vaste waarde is in het uitgaanswereldje van zijn hometown, maar ook ver daarbuiten.

 

Eindhoven stickerstad
Eindhoven staat binnen de street art bekend als één van de belangrijkste broedplekken van Nederland. Crews zoals Sol, Space3 en The Shoarma Crew waren pioniers in het gebruik van stickers en latexverf. Deze oude garde komt tijdens het Wonder van Eindhoven voor het eerst sinds jaren weer bij elkaar en zal een tijdelijke wand onder handen nemen.

 

Odd one
Oddone is een jong Eindhovens creatief bureau gespecialiseerd in audiovisuele en grafische projecten op het gebied van motion graphics. Voor verschillende culturele evenementen maken ze spectaculaire video\'s. Daarnaast zorgt de unieke samenstelling van het Oddteam met verschillende nationaliteiten voor een internationale flair.
 

oddone.nl

 

Neon by Munne
Eén van de legendarische en meest opvallende figuren in Eindhoven is al jaren lang de uit Duitsland afkomstige Munne. Met zijn roots diep in de Eindhovense acid/techno scene staat hij tegenwoordig vooral bekend om zijn neonkunst. Voor allerlei underground feestjes, tentoonstellingen en culinaire ruimtes maakt Munne een passende neon-reclame. Op een Eindhovens evenement zoals het Wonder van Eindhoven is een Munne neon onmisbaar.


munneworld.wordpress.com