Opening Evolutionaries

Opening Evolutionaries

Bio Art & Design from the Sea to the Soul

Het is weer die tijd van het jaar... MU organiseert haar veelgeprezen jaarlijkse Bio Art & Design tentoonstelling. Van vrijdag 11 december t/m zondag 7 maart 2021 is Evolutionaries te zien. Zelfs, of misschien wel juist, in tijden van een wereldwijde pandemie, is het van cruciaal belang om te experimenteren met, nadenken over en creatief bezig te zijn met kunst gerelateerd aan de (levens)wetenschappen en te werken met levende materie. Dit jaar heeft de expo een extra feestelijk tintje, want de BAD Award viert haar 10-jarige bestaan!

Naast de winnende kunstenaars & onderzoekers van dit jaar - Dasha Tsapenko & Han Wösten (UU), Nadine Botha & Henry de Vries (GGD & Amsterdam UMC) en Sissel Marie Tonn & Heather Leslie (VU) & Juan Garcia Valejo (Amsterdam UMC, location VUmc) – brengen we negen winnende kunstenaars van vorige BAD-edities samen, één uit elk jaar. Dit betekent dat de expositie bestaat uit twaalf unieke en diverse bio art & design installaties en projecten. Sommige daarvan zijn compleet nieuw, andere bouwen voort op eerder werk, maar allemaal vieren en intensiveren ze de samenwerking en verbindingen tussen kunst en wetenschap.

Opening Evolutionaries
Wanneer: vrijdag 11 december | Waar: MU Hybrid Art House | Entree: 5 EUR incl. 1 drankje
Tijd: we werken met twee tijdsloten. Van 20.00 - 21.30 en van 21.30 - 23.00.

Deelnemende kunstenaars
Nadine Botha & Henry de Vries (GGD & Amsterdam UMC), Xandra van der EijkJalila EssaïdiAgi HainesCharlotte JarvisCecilia JonssonAni LiuŠpela PetricMichael SedbonCenter for Genomic GastronomySissel Marie Tonn & Heather Leslie (VU) & Juan Garcia Vallejo (Amsterdam UMC, location VUmc), Dasha Tsapenko & Han Wösten (UU)

Curator Angelique Spaninks

Bio Art & Design Award
De BAD Award is een jaarlijkse internationale competitie. Het doel is kunstenaars en ontwerpers die maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd zijn, te laten experimenteren met bio-kunst en -design en het verleggen van de grenzen van kunst en wetenschap. De BAD Award 2020 is een initiatief van ZonMw, MU Hybrid Art House en BioArt Laboratories. De prijs vormt een stimulans voor de snelgroeiende groep jonge kunstenaars die zich in hun werk richten op verkenningen van de nieuwe mogelijkheden die de levenswetenschappen bieden.