OPENING NIGHT: Hulda, Lilli & The Roach ||  TRANSMISSION OPENING NIGHT: Hulda, Lilli & The Roach ||  TRANSMISSION

OPENING NIGHT: Hulda, Lilli & The Roach || TRANSMISSION

Vier met ons de feestelijke opening van Hulda, Lilli & The Roach en TRANSMISSION!

Hulda, Lilli & The Roach by Maija Tammi

Ze heten Hulda & Lilli, en alleen al door ze een naam te geven lijkt het of je ze kent. Hulda & Lilli zijn een kameleon en een sprinkhaan in een vertelling van de Finse kunstenaar Maija Tammi. Ze onderzoekt empathie voor beide niet-menselijke dieren. Gedetailleerd vastgelegd en emotioneel geladen, leren ze ons iets over de menselijke natuur. Maar als kijker moet je eerst kiezen. 

Ook heeft Tammi voor MU een nieuw werk gemaakt waarmee ze de menselijke en niet-menselijke geest ontrafelt. On The Third Day toont een bedwelmde kakkerlak. Hij wordt langzaam wakker in een donkere grot en weet niet hoe hij daar is gekomen. En wat is dat groeiende ding tussen zijn poten? De kakkerlak heeft drie dagen om erachter te komen...

Hulda, Lilli & The Roach is Maija Tammi's eerste solo in Nederland. Haar werk is hybride en gelaagd, en verbindt kunst en wetenschap, natuur en cultuur, verhalen vertellen en onderzoek op intrigerende manieren.

TRANSMISSION by Touki Delphine

Ver van het lawaai van de oppervlakte, waar mens en technologie de dienst uitmaken, schuilt een ondergrondse wereld vol leven. Hier fluisteren planten, organismen en schimmels ongestoord in hun eigen taal.

Het Amsterdams collectief Touki Delphine gelooft dat het leren luisteren naar dit ondergrondse leven een eerste stap kan zijn naar een beter gebalanceerd leven op aarde, zowel van mensen als van niet-mensen. Hun installatie TRANSMISSION laat ons het mysterieuze netwerk van het onderaardse ervaren vanuit verrassend perspectief. Met zoemende remleidingen, sissende slangetjes en gloeiende reflectoren van het autokerkhof creëren ze een poëtische verbeelding van het meest complexe natuurlijke systeem op aarde.

Om te ontdekken hoe planten en schimmels daadwerkelijk samenwerken brengt evolutiebioloog Toby Kiers ze overal ter wereld in kaart. Filmmaakster Marleine van der Werf volgde haar daarbij, met de korte documentaire The Underground Astronaut als resultaat. Ook die is bij MU te zien in duet met TRANSMISSION

Opening 5 juli | Doors open 19:30