Opening online presentatie Worlding Worlds

Opening online presentatie Worlding Worlds

20.00

Worlding Worlds gaat online op woensdag 22 april om 20.00! 

Terwijl om ons heen het coronavirus een nieuwe realiteit creëert, heeft MU een manier gevonden om je mee te nemen naar een reeks alternatieve werelden. Juist nu zijn imaginaire werelden een verademing. De queer, utopische, dystopische, ontkiemende, onverenigbare werelden die door Mu van 22 april tot 30 augustus ontsloten worden als Worlding Worlds, bieden dan ook niet alleen verstrooiing. In een koor van kritische en levenslustige stemmen trekken ze dominante opvattingen in twijfel, stellen er onverwachte mogelijkheden tegenover en scheppen ruimte die schaars is in de samenleving die we kennen.

We openen met de film Worlding Worlds, over de tentoonstelling zoals die in MU is ingericht. Indrukken van de dertien werken worden afgewisseld met fragmenten uit interviews die we speciaal voor de online tentoonstelling hadden met de deelnemende kunstenaars. 

Op MU's Worlding Worlds Vimeokanaal wordt tegelijkertijd een serie films gepubliceerd: de originele werken in de tentoonstelling of speciaal voor Worlding Worlds gemaakte impressies. Daarnaast tonen we in de komende weken de volledige interviews met de kunstenaars.

Deelnemende Kunstenaars:Ainslee Alem Robson, Andrew Thomas Huang, Baum & Leahy, David OReilly, Ian Cheng, Joanie Lemercier, Kordae Jatafa Henry, Danielle Brathwaite-Shirley (@ladydangfua), Liam Young, Mehraneh Atashi, Stéphane Borel, Soft Bodies (Paula Strunden & John Cruwys),Viviane Komati.

Worlding World werd gecurateerd door Angelique Spaninks