Opening ReShape

Opening ReShape

Mutating Systems, Bodies and Perspectives

Sommige dingen veranderen niet: elektronen, de snelheid van het licht, de geur van verse koffie. Maar alles is wel constant in beweging en het universum ziet er van moment tot moment anders uit omdat overal deeltjes, golven, krachten en objecten op elkaar inwerken. De continue transformaties van het leven op aarde en vooral de onuitwisbare rol die de mens daarin speelt, staan centraal in de tentoonstelling ReShape, te zien in MU van 30 november 2018 tot en met 10 maart 2019. In ReShape brengen MU-directeur Angelique Spaninks en gastcurator William Myers werk samen van twaalf internationale kunstenaars en ontwerpers, onder wie de drie winnende teams van de Bio Art & Design Award 2018.

Doel van de Bio Art & Design Award is het voor een breed publiek zichtbaar maken van de creatieve potentie van de levenswetenschappen. De bekroonde projecten laten zien dat
bio-kunst en bio-design ons leven ingrijpend kunnen veranderen en ons wereldbeeld laten kantelen.

Deelnemende kunstenaars
Baum & Leahy, Yiyun Chen, Pleun van Dijk, Anna Dumitriu, Kuang-Yi Ku, Ani Liu, Jon McCormack, (Non)human (Non)sense Collective, Basse Stittgen, Studio Arvid & Marie, The Center for Genomic Gastronomy, Uli Westphal. 

De expositie is samengesteld door William Myers en Angelique Spaninks.
BAD Award is een samenwerking met ZonMw, NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek & BioArt Laboratories.

Meer info over BAD Awards: http://www.badaward.nl/

Opening
Vrijdag 30 november 20.00

Entree € 3,- inclusief 1 drankje

Gratis We Are Public leden