OPENING 'WOMBTOMBS’ by Boogaerdt/VanderSchoot

OPENING 'WOMBTOMBS’ by Boogaerdt/VanderSchoot

Palliative care for a dystopian world

Vier met ons de feestelijke opening van WOMBTOMBS door Boogaerdt/VanderSchoot in MU Hyrbrid Art House.

Cocons als gezwachtelde schuilplaatsen hangend in een golvend landschap waarin kleine poelen verstopt liggen. Het landschap als een tussenruimte, een bardo, van stof dat weer tot stof wordt, zoals alles dat leeft weer tot stof wordt. Of tot vloeistof.
Zweven, torsen, tillen, dragen - het ingewikkelde leven dat zich terugtrekt in een 'carrier bag'. Van buiten bezien ogenschijnlijk doods, maar van binnen borrelend, transformerend, incuberend.  We trekken eraan voorbij, rouwend om de soep van het leven, ons een weg banend door de composthoop, waar we het oude verteren en plaats maken voor ...

‘Hospicing modernity’, noemt Vanessa Machado de Oliveira het begeleiden van dit onomkeerbare sterfproces van onze toxische samenleving. Geïnspireerd door haar denken vraagt Boogaerdt/VanderSchoot bezoekers om samen te komen in de organische en technologische barsten van onze uit elkaar vallende wereld om deze gezamenlijk met zorg naar het einde te helpen. Daarbij ondersteund door de Boliviaanse kunstenaar en sjamaan Ibelisse Guardia Ferragutti die het landschap kleurt met polyfone geluidssculpturen en met regelmaat voorgaat in rouwrituelen waaraan het publiek kan deelnemen.

19:30 INLOOP
20:00 AANVANG