POLARITIES SPECIAL op vrijdag 28 + zaterdag 29 februari

POLARITIES SPECIAL op vrijdag 28 + zaterdag 29 februari

Super speciale laatste dagen!


MU's winter expositie Polarities | Psychology and Politics of Being Ecological, loopt al weer bijna ten einde. Ter afsluiting biedt MU op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari tussen 16.00 en 22.00 uur een vol programma van lezingen, panels en  performances door kunstenaars en wetenschappers, onder wie twee van de drie BAD Award winnaars, Xandra van der Eijk, Charlotte Jarvis, Bianca van der Schoot, Arne Hendriks, Simon/e van Saarloos en vele anderen. Over de innige samenwerking tussen kunst en wetenschap maar ook over de manier waarop kunst en design tot radicaal andere wetenschappelijke inzichten kan leiden. 


Voertaal is Engels/All English spoken

VRIJDAG 28 FEBRUARI

MIDDAG PROGRAMMA


16.00 - 16.50    Xandra van der Eijk & Irene Stracuzzi over Polarities en ijs, ecologische rouw en grenspolitiek.


17.00 - 17.35    Michael Sedbon over zijn BAD Award-winnende installatie CMD: Experiment in Bio-Algorithmic politics


17.35 - 17.55    Mark IJzerman & Sebastién Robert over hun mutlidisciplinaire project As Above, So Below


18.00 - 18.30    Minji Choi & Joost Emmerik over Choi's research project (Non)Native, de American Black Cherry en wat het betekent om als 'invasieve soort' te boek te staan.


DINER PAUZE MET SOEP & BROOD


AVOND PROGRAMMA


20.00 - 21.00

Een beetje minder mens door Arne Hendriks

Een performatieve lezing over lactose intolerantie, Rod Stewart, vermicompost en de Ciliwung rivier.


Arne Hendriks oefent nieuw mens-zijn. Een beetje oefenen in een tijd dat we als soort verdacht zijn, of eigenlijk al schuldig. Hij oefent op plekken waar de relatie met onszelf en de omgeving in het teken staat van groei, van verbetering, van efficiëntie, van optimisme, van de belofte van meer mens. Zo was hij artistiek onderzoeker aan het Hubrecht Instituut en bij de Rabobank, en werkt hij tegenwoordig als artist in residence bij Wageningen University & Research. Deze avond probeert hij de eindjes van 10 jaar onderzoek aan elkaar te knopen.


ZATERDAG 29 FEBRUARI

MIDDAG PROGRAMMA


16.00 - 16.30    Jonathan Ho & Joris Koene over hun BAD Award winnende project Sex Shells: Genderfluidity in the modern age


16.30 - 17.15    Charlotte Jarvis & prof Susana Chuva de Sousa Lopes over In Posse, hun gezamenlijke queeste om vrouwelijk sperma te maken en enkele ervaringen van enkele deelnemers aan een re-enactment van een Thesmophoria fest, alleen voor womXn.


17.30 - 18.10    Panel over de (on)mogelijkheden van (bio)technologische creativiteit in genderfluide tijden met Jonathan Ho, Charlotte Jarvis, Bianca van der Schoot en Simon/e van Saarloos


18.15 - 18.30    Sex Shells live performance door dansers Keren Rosenberg & Christian Guerematchi


DINER PAUZE MET SOEP & BROOD


AVOND PROGRAMMA


20.00 - 20.30

Windrichtingen door Bianca van der Schoot


Bianca van der Schoot vertelt over het werk van multidisciplinair makerscollectief Boogaerdt|VanderSchoot, grensverleggers en verkenners van de toekomst met wie MU komende jaren een intense samenwerking aangaat.


20.30 - 21.30

Een happening in het zwarte gat - wetenschap na helderheid door Simon/e van Saarloos


Drie maanden lang verbleef schrijver, filosoof en queer lichaam Simon/e van Saarloos in een instituut voor nanowetenschap in Delft. Ze observeerde en bevroeg er de dagelijkse praktijk van de wetenschapper. Simon/e documenteerde roddels en geesten en vroeg zich af hoe wetenschap er uit zou zien vanuit een radicaal ander perspectief. Ondersyeund door Black Feminist Theory, onderzoekt Simon/e hoe wetenschap nog moeilijker en daarmee juister zou kunnen zijn.