Re-Create Out Loud #7: What if... your news bubble pops? Re-Create Out Loud #7: What if... your news bubble pops?

Re-Create Out Loud #7: What if... your news bubble pops?

ARVID & MARIE X MARTINA & JONAS

Studio Arvid & Marie, Martina Huynh en Jonas Althaus nodigen Ruben Pater, Merien ten Houten en Daniëlle Arets uit om te spreken over filter bubbels in de nieuws media.

Oh hallo, dag lezer. Ik begreep dat jij geïnteresseerd bent in de journalistiek van vandaag? Ik wilde je daar eigenlijk al een tijdje iets over willen vragen... Wat denk jij dat personalisatie doet met de journalistiek? Ik bedoel: denk je dat het onvermijdelijk leidt tot zelfbevestigende bubbels? Of zou het ook een broedplaats kunnen zijn voor nieuwe ideeën, mits het op de goede manier gebeurt? En hoe zit het met jou, merk je wel eens dat je eigen perspectief gevormd wordt door de algemene opinie? Ik zou graag je mening horen. Als ik je nou uitnodigde voor een experimentele talkshow over dit onderwerp, zou je dan komen?

Studio Arvid & Marie, Martina Huynh en Jonas Althaus doen een experiment waarbij het publiek de controle krijgt over de talkshow. In de loop van de avond maken ze je steeds sterker bewust van de spanning tussen individuele en collectieve perceptie in journalistiek via nieuwe media. Hoe ga jij om met alle verschillende soorten informatie?

Sprekers
Danielle Arets, Merien ten Houten, Ruben Pater

Waar MU
Wanneer 27 oktober 18.00 - 19.00
Voertaal Engels
Entree gratis, meld je aan via eventbrite