THURSDAY SPECIAL I Claire L. Evans

THURSDAY SPECIAL I Claire L. Evans

Na Dortmund en Parijs komt de tentoonstelling Computer Grrrls deze zomer naar MU. Computer Grrrls duikt in de complexe link tussen vrouwen en technologie. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste computers vrouwen waren? En dat vrouwen aan het begin van vrijwel elke belangrijke golf in de technologie een cruciale rol spelen?

De geschiedenis van technologie die iedereen kent is er een van mannen en machines, garages en rijkdom, alfa nerds en brogrammers - maar visionaire vrouwen speelden altijd een minstens zo belangrijke rol in de voorhoede van technologie en innovatie. Ze zijn misschien verborgen in het volle zicht, maar hun bijdragen en uitvindingen raken onze levens nog altijd op vele manieren die we niet altijd beseffen, en ze zijn altijd onderdeel geweest van het verhaal.
Met haar boek Broad Band: The Untold Story of the Women Who Made the Internet, dat vorig jaar verscheen, schreef VICE-auteur en YACHT leadzangeres Claire L. Evans deze vrouwen terug de geschiedenis in. Niet alleen geeft ze deze onbezongen heldinnen van het internet daarmee de erkenning die ze verdienen, ze draagt ook onmiskenbaar bij aan de heropleving van het cyberfeminisme.
Als opmaat naar de Computer Grrrls tentoonstelling die vanaf eind juli bij MU te zien is, geeft Claire L. Evans op donderdagavond 21 maart een lezing gebaseerd op haar boek.

Waar MU
Wanneer Donderdag 21 maart
Inloop 19.30
Start 20.00
Tickets online via Eventbrite (€7,50/student €5). Als er nog tickets over zijn, kun je ook tickets aan de deur kopen. Deze kosten dan (€8,50/student €6) .