TISSUES AS FLUIDS

TISSUES AS FLUIDS

Lezing Oron Catts - 9 februari, 2017

Oron Catts geeft op donderdag 9 februari 2017 een lezing over weefsels. Aanleiding is de biokunst en -design tentoonstelling Fluid Matter, Liquid and Life in Motion waar MU verschillende kunstenaars en ontwerpers samenbrengt die met hun werk fluïditeit binnen en tussen lichamen, cellen en stoffen verkennen.

Oron Catts is kunstenaar, wetenschapper en curator. Met het 'Tissue Culture and Art Project' doet Catts onderzoek naar de ontwikkeling en het gebruik van weefsel technologieën als medium in de kunst. Als medeoprichter en hoofd van SymbioticA, School of Anatomy & Human Biology aan de Universiteit van West-Australië heeft de overgrote meerderheid van Catts’ artistieke en wetenschappelijke productie te maken met de biowetenschappen.

Voertaal Engels

19.30 - Inloop - bezoek tentoonstelling
20.00 - Introductie
20.15 - Lezing Oron Catts
21.00 - Aftertalks

Waar MU
Wanneer donderdag 9 februari, 19.30 - 22.00 uur
Aanmelden & tickets via eventbrite € 5 / € 3 student

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met École nationale supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) in Parijs en is onderdeel van het publieksprogramma bij de tentoonstelling Fluid Matter, Liquid and Life in Motion, t/m 26 februari 2017 te zien bij MU. Fluid Matter is opgebouwd rond de drie winnende projecten van de Bio Art and Design Award 2016, ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande Nederlandse onderzoekers in de biowetenschappen. Ze worden getoond naast andere recente werken die betrekking hebben op fluïditeit.

Over ENSAD
De École nationale supérieure des Arts Décoratifs is een internationale kunstacademie gevestigd in Parijs. ENSAD is partner in het doctorale programma: SACRe (Sciences, Arts, Creation, Research), een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, makers en wetenschappers.