STEMMEN VAN MAKERS - SESSIE #1

STEMMEN VAN MAKERS - SESSIE #1

“Steeds meer culturele instellingen en makers zetten een digitale transformatie in gang. Om dit succesvol te doen heeft een instelling ook een omgeving nodig die deze fundamentele andere manier van werken stimuleert en verder brengt”, aldus Maaike Verberk, directeur DEN. 

DEN is de aanjager van digitale transformatie in de cultuursector. De organisatie doet al enige tijd onderzoek naar wat er nodig is om de digitale transitie voor alle spelers in het veld mogelijk te maken. Daarbij nemen ze ook graag input van kunstenaars, ontwerpers en programmeurs mee, bij voorkeur makers die zich regelmatig in digitale ruimtes bevinden. 

Tijdens deze eerste editie komt de selectie uit de aanmeldingen van de OPEN CALL bij elkaar

Sessie 1: Tussen utopie en distopie: wat heeft de digitale generatie nodig? 

DEN heeft samen met andere onderzoeksbureaus verschillende aspecten en gebruiksmogelijkheden van digitale ruimtes in kunst en cultuur onderzocht - bijvoorbeeld hoe mensen met elkaar omgaan in multimedia-omgevingen of hoe kunstenaars samenwerken. Voor deze eerste sessie willen we jullie wensen en behoeften in kaart brengen vanuit het perspectief van de makers. Wat willen we wel, en zeker niet, van een gedeelde digitale ruimte?

AANVANG 10:00 / EINDE 16:00

Voertaal is Engels (vertaling beschikbaar).