Weather or Not #3: I Wish To Be Rain

Weather or Not #3: I Wish To Be Rain

Een van de weinige zekerheden in het leven is de dood. Toch is het een van de minst door technologie en sociale (r)evoluties veranderde aspecten van het moderne leven. Om de publieke opinie over de betekenis van sterven in de 21ste eeuw groots uit te dagen ontwierp de Londense Studio PSK het project ‘I Wish To Be Rain’.
Met ‘I Wish To Be Rain’ koppelen ze het uitstrooien van as na crematie aan de toenemende menselijke manipulatie van natuurlijke fenomenen als aardbevingen, overstromingen en regen. Dit laatste gebeurt door het bestrooien van wolken met carbon of zilverjodide waardoor de druppeltjes in de wolk zich afzetten op de deeltjes en als regen naar beneden komen. Maar kan iemand zich ook persoonlijk transformeren tot een natuurspektakel, vroeg Studio PSK zich af? Kunnen we ook ambitieus zijn in onze dood en niet als as maar als regen terugkeren op aarde?

Wanneer vanaf 17 oktober 2015
Waar Plug In City, Strijp-S, tegenover Onder De Leidingstraat


Weather or Not

MU bedankt de kunstenaars achter Dear Climate, Onder de Leidinstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.