Weather or Not #5: Weer anders door Mike Roelofs

Weather or Not #5: Weer anders door Mike Roelofs

De Eindhovense fotograaf Mike Roelofs bezocht Spanje, Groenland, Ethiopië en Bangladesh om in beeld te brengen hoe landschappen veranderen door klimaatverandering en hoe mensen daar mee omgaan. 

Het idee was in de aanloop naar de top het thema breed in beeld te brengen. Niet op de geijkte manier, met smeltende gletsjers en verdrinkende koraaleilandjes, maar met de focus op hoe klimaatverandering het leven van mensen beïnvloedt en hoe zij daarmee omgaan. De nadruk ligt dus niet op de misère (die er ook is), maar op strategieën en oplossingen.
Belicht worden de strijd tegen zeespiegelstijging en overstromingen in Bangladesh, leven met toenemende droogte in Ethiopië, de voordelen van de opwarming voor land- en mijnbouw in Groenland en de innovatieve wijze waarop het Spaanse El Hierro het eerste CO2-neutrale eiland ter wereld wil worden.

Elke week is er een nieuwe foto van Mike Roelofs te zien in de zwarte container tegenover Onder de Leidingstraat. Een korte film als teaser voor de grote expo in de zomer is te bekijken in de etalage van het Glaspaviljoen, in het hartje van Plug-In City.

Wanneer vanaf 8 januari 2016 tot 7 februari 2016

Open Do t/m Vr 10.00 tot 18.00 uur, Za 11.00 tot 17.00, Zo 13.00 tot 17.00

Waar Strijp-S, tegenover Onder de Leidingstraat

Weather or Not

Mike Roelofs


MU bedankt de kunstenaars achter Dear Climate, Onder de Leidinstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.