Weather or Not #6: Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog by Esther Kokmeijer Weather or Not #6: Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog by Esther Kokmeijer Weather or Not #6: Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog by Esther Kokmeijer

Weather or Not #6: Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog by Esther Kokmeijer

'Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog', is een serie installaties van Esther Kokmeijer die deel uitmaken van haar langlopende onderzoeksproject Because we Meet. Deze trilogie, waarin de menselijke ambitie om de natuur te controleren en ermee samen te werken centraal staat, is te lezen aan de hand van de drie fasen van water: ijs, water en mist.

In de containers van MU vangt Kokmeijer natuurlijke verschijnselen als mist en wind in sculpturale installaties. Betoverend mooi maar niet alleen dat. Sommige installaties hebben ook praktisch nut, zoals het helpen voorspellen van het weer.

De uitkomst van haar volledig onderzoek hoopt Kokmeijer in 2018-2019 te kunnen presenteren op verschillende locaties tijdens een reizende tentoonstelling. In de tussentijd komen delen van haar onderzoek al tot leven om niet alleen het publiek te betoveren maar ook bij te dragen aan het onderzoek als geheel. Weather or Not #6: Summon Wind, Call for Rain, Disperse Fog, is zo'n tussentijdse tentoonstelling en biedt alvast een kijkje in het proces.

Voor haar werk is Esther Kokmeijer (Rotterdam & Beijing) een groot deel van de tijd op reis, reizen die zelf vaak een essentieel onderdeel van het werk zijn. Tijdens haar omzwervingen onderzoekt Kokmeijer onder meer de topografische en politieke grenzen, klimatologische fenomenen en geografische meetsystemen.

De gepresenteerde installaties in de containers van MU op Strijp-S, zijn ontstaan tijdens een onderzoek naar weer modificatie projecten in China, op uitnodiging van het Mondriaan Fonds.

Tijdens de Equinox ‪op zondag 20 maart vindt er een speciaal slotevenement plaats van 16.00 - 17.00u

Wanneer 20 februari - 20 maart 2016 
Open Do t/m Vr 10.00 tot 18.00 uur, Za 11.00 tot 17.00, Zo 13.00 tot 17.00
Waar Strijp-S, tegenover Onder de Leidingstraat

Weather or Not

MU bedankt de kunstenaars achter Dear Climate, Onder de Leidinstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.