Weather or Not #4: Borealis door Chris Kabel Weather or Not #4: Borealis door Chris Kabel

Weather or Not #4: Borealis door Chris Kabel

Gordijnen van zwevend licht in donkere luchten. Poolhemels, het licht van de  winter. Gemaakt van geweven stof met een speciale glow in the dark  draad en een nieuwe techniek die is uitgevonden om vloeiende  overgangen tussen delicate kleurschakeringen in stof tot uitdrukking  te brengen. Digitaal geproduceerde patronen worden omgezet in stof  waarbij  de subtiele kleurovergangen vloeiend vertaald worden van het ene medium in het andere. 

Af en toe gaan de lichten in de tunnel kort aan om de glow in de dark draden op te laden. Als de lichten vervolgens weer uitgaan gloeien de stoffen na met een zacht licht in hun pikzwarte omgeving. In het donker lijkt het alsof de geweven patronen zweven in de ruimte en zo een realistische impressie geven van het beroemde Noorderlicht waar het publiek doorheen kan wandelen. 

In 2013 gemaakt in opdracht van de Fogo Island Inn, Fogo Island, Newfoundland, Canada. Ontwikkeling en productie in samenwerking met TextielLab Tilburg, Nederland. 

Open Do t/m Zon, 10.00 tot 18.00 uur
Wanneer vanaf 7 november tot eind december
Waar Plug In City, Strijp-S, tegenover Onder De Leidingstraat

Avond openingstijden tijdens GLOW NEXT (7-14 nov) (Let op overdag gesloten)
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Weather or Not
www.chriskabel.com

MU bedankt de kunstenaars achter Dear Climate, Onder de Leidinstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.