Workshop Elektro-Akoestisch Muziekinstrument bouwen.

Workshop Elektro-Akoestisch Muziekinstrument bouwen.

25 mrt - 3 mei | Breadboard workshop: electro-akoestisch instrument bouwen met kunstenaar Gijs Gieskes

Met je klas in een uur tijd een muziekinstrument bouwen met electronica, hout, snaren, leds en andere materialen? In het kader van de tentoonstelling over kunstenaars instrumenten, Sounds like Art, biedt MU een workshop aan voor leerlingen vanaf groep 6 basisonderwijs tot en met bovenbouw voortgezet onderwijs.

Een breadboard (letterlijk:broodplank) is een testbord voor het samenstellen van een electronisch circuit. In de plank worden spijkers geslagen die gebruikt worden om elektronische componenten met elkaar te verbinden. In aparte groepjes maken deelnemers een ontwerp en bouwen ze de verschillende onderdelen. Dit kunnen electronische elementen zijn zoals knipperende LEDjes of akoestische onderdelen zoals wood blocks, snaren of drums. Aan het einde van de workshop wordt alles samengevoegd tot een abstract electro-akoestisch instrument. En een klein live concert kan dan natuurlijk niet uitblijven!

De workshop wordt voorafgegaan door een bezoek aan de expositie Sounds like Art, onder begeleiding van een educatief medewerker van MU. De workshop zelf wordt begeleid door kunstenaar Gijs Gieskes. Gijs bouwt al jaren instrumenten van electronica, speelgoed en oude computeronderdelen. Hij reist met zijn projecten de wereld rond. In Sounds like Art exposeert een groot nieuw werk.
gieskes.nl

Video’s:
Hier een filmpje van een 'breadboard'.
En hier kun je voorbeelden zien van onderdelen die aan het breadboard toegevoegd kunnen worden: blinking led, vu-meter, sanza, gitaar

Praktische info
Zowel bezoek aan de tentoonstelling en deelname aan workshop zijn op afspraak.
Periode: maandag 25 maart t/m vrijdag vrijdag 3 mei
Duur: 1,5 uur (inclusief bezoek en rondleiding expositie Sounds like Art)
Voor wie: Basisonderwijs: vanaf groep 6
Voortgezet onderwijs en MBO: onderbouw en bovenbouw
Aantal: min. 10 - max. 25 leerlingen
Locatie: MU, Emmasingel 20 “ De Witte Dame”, Eindhoven
Kosten: € 5,- pp (incl rondleiding expo)

Aanmelden: bij Vivian van Gaal, vivian@mu.nl
De expositie is ook los te bezoeken (zonder workshop). Kosten voor een rondleiding zijn dan €25,- per groep van maximaal 20 personen.