Workshop Datavisualisatie

Workshop Datavisualisatie

ism Databooth en STRP BIENNALE
Zaterdag 9 maart 2013, 11.00-15.00 uur, MU, De Witte Dame

Altijd al met je eigen datasets pakkende visualisaties willen leren maken? Dat kan dan binnenkort bij MU, waar
Sietse van der Meer (FIBER) en Heinze Havinga (SETUP/Left Foot Media) op 9 maart een workshop datavisualisatie verzorgen. Er wordt gewerkt aan de hand van Give Me My Data. Dit is een applicatie waarmee je je Facebookgegevens kunt exporteren en kunt gebruiken voor bijvoorbeeld visualisaties of storytelling. Naast een introductie op de toepassingen en technische kant is er een speciale focus op artistiek gebruik van data. Je leert de beste vorm en interactie te kiezen om een verhaal te vertellen en dit te vertalen naar een eigen visualisatie. Het doel is om aan het einde van de workshop een aantal kleine meta-werken te ontwikkelen op basis van de gekozen data.

De workshop is een vervolg op het Databooth project dat plaatsvond op het FIBER Festival 2012. In dit experimentele project wordt data vanuit interactieve installaties, generatieve kunst, sociale media interactie en andere bronnen gedeeld, verwerkt en gerecycled. Kunstenaars en ontwikkelaars kunnen deze data gebruiken voor nieuwe werken, visualisaties of applicaties (oa meta-kunstwerken). Deelname aan de workshop is mooi te combineren met een bezoek aan de STRP Biennale en de performance Superposition van Ryoji Ikeda in het Klokgebouw. Op vertoon van het STRP avond ticket is deelname aan de workshop gratis. Zie strp.nl

FIBER: www.fiber-space.nl
Databooth: www.fiber-space.nl/databooth

Praktische info

- duur workshop: 4 uur
- aantal deelnemers per workshop: min. 6 – max. 15

- Locatie: MU, Emmasingel 22, De Witte Dame, Eindhoven
- doelgroep: studenten design, AV, mediadesign, ontwerpers.
- voorkennis: bekend met het maken van beeld (illustrator,     photoshop), basiskennis media/internet welkom
- meenemen: laptop, met de volgende software: 

Windows: Tableau / Excel, Calc (Open Office)
Mac: Excel, Calc (Open Office)
- kosten: € 7,- per persoon of gratis bij vertoon avondticket STRP Biënnale (incl Ryoji Ikeda)

Inschrijven

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar vivian@mu.nl. Vermeld daarbij je naam, leeftijd en opleiding. Je kunt Vivian ook mailen als je vragen hebt.