Make a Forest op Strijp-S

Make a Forest op Strijp-S

2011 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van het bos. Dit heeft cultureel ondernemers Anne van der Zwaag en Joanna van der Zanden er toe geïnspireerd het project Make a Forest uit te zetten. Het project gaat uit van de gedachte dat bossen naast hun culturele, natuurlijke en symbolische waarde al decennia een dankbare bron van inspiratie voor kunstenaars en ontwerpers vormen. Deze verbeeldingskracht zet Make a Forest in om het bewustzijn rond duurzaam bosbeheer te vergroten. Het project is inmiddels door verschillende initiatieven in verschillende steden wereldwijd opgepakt.

 

Tijdens de Dutch Design Week wordt het Wild-S paviljoen getransformeerd in het Make a Forest (MaF) hoofdkwartier. MU heeft een speciaal programma samengesteld en een aantal ontwerpers en kunstenaars gevraagd om artificiële bomen te maken en te presenteren in het tijdelijke bos op Strijp-S.

 

Te zien zijn:
Temporary Trees van Raw Color en GKMK
Bosbus 2.0 van Ton Matton (Matton Office)
Tree Track van Christien Meindertsma (i.o van InnovatieNetwerk)
City Tree van Helmut Smits
Rubbertree van Ontwerpbureau type-b (Marc ter Horst)
Tree one minutes van theoneminutes.org

 

Op zondag 23 oktober wordt Make a Forest geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur delen verschillende sprekers hun specifieke kennis over bomen. Ook zijn ontwerpers aanwezig om over hun fascinaties voor bomen te vertellen en worden een aantal Tree One Minutes getoond. Denvis zorgt voor de muziek en Tante Netty komt guerrilla breien.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Strijp-S Cultuurfonds, Brainport Eindhoven, Willy de Kruyff Touringcars en Trudo

 

Bezoek de Wild-S website