MU X Self Design

MU X Self Design

Een terugblik op The Self Design Academy

Samen met Noam Youngrak Son, Emma Verhoeven en Marlot Meyer blikken we terug op The Self Design Academy. Via Zoom reflecteerden deze drie getalenteerde, jonge kunstenaars op hun persoonlijke definitie van self design en de manier waarop dit in hun werk tot leven kwam, zowel offline bij MU als online via theselfdesignacademy.nl

Marlot Meyer is een interactieve mediakunstenaar. Door te werken met zowel fysieke als digitale media, het lichaam en de omgeving, onderzoekt ze de grenzen en liminale ruimte tussen de twee, en nodigt ze anderen uit om hun eigen lichaam te verkennen middels haar werk. Haar interactieve media-installatie LIMB-O richt de aandacht op de krachten en dialogen die zich voordoen in ons lichaam en de fysieke en technologische wereld om ons heen. 


Jezelf ontwerpen is deels de digitale representatie van jezelf ontwerpen. Met gezichtsfilters kunnen we digitaal iets anders worden, voorbij de grenzen van persoon, gender, ras, leeftijd, soort. Designer Noam Youngrak Son experimenteerde hiermee door de gezichtsfilter 'Becoming Noam' te gebruiken, dat hun gezichtsbeeld op het gezicht van anderen toepast. De gebruiker krijgt de kans om te handelen of uitspraken te doen als de kunstenaar zelf, die zich op hun beurt online kan voortplanten en verspreiden.


De werken van designer en mediakunstenaar Emma Verhoeven roepen vragen op over consumentengedrag, individualiteit en technologieën. Ze is geïnteresseerd in de fluïde betekenis van ´authenticiteit´ en de rol hiervan in het moderne medialandschap. Complexe maatschappelijke vraagstukken vertaalt ze in haar werk naar aansprekende audiovisuele werken en kleine werelden die uitnodigen om verkend te worden.