MU&meer agenda

MU&meer agenda

Donderdag 10 >februari
Vanaf 20 uur
Digital arts platform en festival Playgrounds, mixed media filmproducent Post Panic en de componist Bram Meindersma werken alle drie graag met Fons Schiedon. En Fons met Hen. Waarom en hoe? Dat vertellen ze deze avond. En natuurlijk laten ze dat vooral ook zien.

Donderdag 24 februari
Vanaf 20 uur
HeyNiek presenteert EFFE, Eindhoven Fashion Film Experiment, waarmee we dieper ingaan op de invloed van experimentele videokunst en fashion films. Met name in videoclips en Hollywoodfilms zijn deze invloeden duidelijk aanwezig. De makers laten zich inspireren door wat zich in de vooruitstrevende modewereld afspeelt.
Op een catwalk achtige manier verrassen we het publiek met het visuele geweld van videoclips, fashionfilms en experimentele video en laten we zien hoe deze films in elkaar overlopen.

Donderdag 3 maart
Vanaf 20 uur
The Great Abnerio, het alterego van kunstenaar Abner Preis, is de ‘sterke man’ in zijn eigen rondreizend circus. Daarin verhaalt hij van zijn avonturen als superheld, als gevechtspiloot in het Iraanse leger en over de vriendelijke Squiglies die hij op een onbewoond eiland tegenkwam en meenam op een zelfgebouwde ark. Na een roemruchte presentatie tijdens Basel Miami trekt hij vanuit Showroom Mama door Nederland. En overal nodigt hij het publiek uit om in zijn huid te kruipen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een snor en je fantasie.

 

Donderdag 10 maart

Vanaf 20 uur

Unlike U - Trainwriting in Berlin is geen normale graffiti video waarin je actie na actie en trein na trein krijgt te zien. De documentaire geeft een sympathiek beeld van een 'scene' en opent deuren die normaal gesloten blijven. Het verteld een fascinerend verhaal over een cultuur die zich grotendeels undercover afspeelt, maar met haar ruimtelijke en periodieke ontwikkelingen kenmerken vertoond die vergelijkbaar zijn met meer erkende kunststromingen.