MU&meer programma maart, april & mei

MU&meer programma maart, april & mei

Harlan Levey talks Moussism
Donderdag 24 maart
Vanaf 20 uur, entree gratis.
Locatie: De studio van het Van Abbe Museum.


In de studio van het Van Abbe vertelt de Amerikaanse curator en schrijver Harlan Levey alles over Moussism. Binnenkort verschijnt een boek van zijn hand met dezelfde titel. In dat boek legt hij de relatie tussen ooit verguisde bewegingen in de moderne kunst die inmiddels volledig geaccepteerd zijn en kunst van nu die niet altijd als kunst herkent wordt. Dit alles onder het rebelse motto: 'Mousse art looks like shit, but tastes sweet.'

 

Levey woont en werkt sinds jaren in Brussel, als hoofdredacteur van Modart Magazine en drijvende kracht achter het No New Enemies netwerk. Hij is gespecialiseerd in Media Aesthetics, Action Based Practice, en is een expert op het gebied van Mousse art.

MOUSSISM = a non-traditional community based movement, which is not limited to a period, place or classical notion of aesthetics, discipline, medium, ideology or style. In terms of art, it is a movement that presents work, which migrates in the viewer’s mind from shit to THE shit.

 

Psychedelic treats
Donderdag 7 april
Vanaf 20 uur, entree gratis.

 

De dag voor de opening van The New Psychedelica tentoonstelling geven we een kleine preview maar willen we de liefhebbers ook letterlijk psychedelisch laten voorproeven. In plaats van standaard snacks trakteren we die avond op enkele Psychedelic treats. Twee koks experimenteren met verschillende soort ingrediënten. Sommige hiervan kunnen een kort gevoel van hallucinatie geven, andere geven je een ontspannen gevoel, maar ze zijn stuk voor stuk een sensatie voor je zintuigen. De snacks die het beste uitpakken serveren we op vrijdag tijdens de afterparty in het Stroomhuis.

 

Submarine Channel presents: Psychedelic clips
Donderdag 21 april
Vanaf 20 uur, entree gratis.


Dat MU en Submarine Channel vaker op één lijn zitten bleek al uit de samenwerking die resulteerde in de expositie Forget the Film, Watch the Titles. Maar ook als het gaat om de nieuwe psychedelica delen we een duidelijke interesse. Zoals MU een nieuwe psychedelische golf in de kunst ziet, zo ervaart Submarine een flinke hausse in psychedelische clips. Nadat ze eerder een psychedelisch programma voor het IDFA maakten, maken ze nu speciaal voor MU een nieuwe geestverruimende selectie.

 

B.Y.O.B Eindhoven
Donderdag 5 mei
Vanaf 20 uur, entree gratis


BYOB, Bring Your Own Beamer is een 'open source' één-avondexpositie, waarvan de opzet is bedacht door de Nederlandse mediakunstenaar en Neenstar Rafaël Rozendaal. Voor een BYOB avond worden mediakunstenaars uitgenodigd om hun eigen beamers mee te nemen om daarmee projectie als medium te verkennen. Sinds de eerste BYOB vorig jaar in Berlijn plaatsvond, blijkt het concept een regelrechte hit en hebben er al in vele steden in Europa en de Verenigde Staten BYOB avonden plaatsgevonden. MU is een van de eerste plekken in Nederland. Wil je meedoen? Mail dan naar muandmore@mu.nl