Concept MU Play&Learn door studenten Hogeschool Utrecht Concept MU Play&Learn door studenten Hogeschool Utrecht Concept MU Play&Learn door studenten Hogeschool Utrecht

Concept MU Play&Learn door studenten Hogeschool Utrecht

Danique Waanders, Demi Vendrig, Menno van Voorst & Sharon Kneepkens, studenten Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht, ontwikkelden vanuit de opleiding een concept voor een speciaal cultureel programma voor jongeren. Zij kozen MU als uitgangspunt en kwamen vorige week langs om hun ideeën aan ons te presenteren.

Menno: "We hebben natuurlijk onderzoek gedaan naar MU en de 2 belangrijkste punten die daaruit kwamen waren het anders denken en synergie. Ook hebben we onderzoek gedaan naar tieners en hebben we interviews afgelegd. Hier kwam uit dat ze elkaar allemaal volgen omdat ze eigenlijk niet helemaal weten wie ze zelf zijn. Ook werken ze graag samen, liever dan alleen".

In het plan starten ze met het werven van de jongeren op scholen, die worden vervolgens op basis van eigenschappen in werkgroepjes geplaatst, dmv de DISC-test. En dan niet op basis van gelijke eigenschappen maar juist de verschillende die elkaar kunnen aanvullen. In groepjes wordt er gewerkt aan een eigen kunstwerk, daarvan worden er drie genomineerd en die komen op posters door de hele stad te hangen, zodat het publiek kan stemmen op hun favoriet. De winnaar wint vervolgens een expositie, met eigen posters of een meeloopdag met een designbureau.

Hieronder een kleine impressie van het concept.