Mars der Beschaving

Mars der Beschaving

ACTIEWEEKEND VOOR DE BESCHAVING


23 juni t/m maandag 27 juni, 2011

 

Naast de expositie 'The Great Babylon Circus' staat dit weekend vooral in het teken van acties om de cultuursector van Nederland te redden van de destructieve plannen van het huidig kabinet. MU is er bij in Rotterdam op zondag 26 juni en in Den Haag op maandag 27 juni. jij ook?

 

Komend weekend geven kunstenaars, kunstinstellingen en cultuurliefhebbers in een groot aantal protestacties vorm aan hun onvrede over de plannen van het kabinet. Er vinden bezettingen, marsen en manifestaties plaats, waarin het ongenoegen over het ondoordachte kabinetsbeleid gebundeld wordt. Een update van de acties:
 
26 juni – Boijmans Bezet!


Een keur aan kunstenaars, beleidsmakers en politici komt van 11.00-17.00 uur in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam bijeen om hun ongerustheid over de aanstaande bezuinigingen uit te spreken. 50% van de bezuinigingen op kunst en cultuur komen bij de beeldende kunstenaar terecht!
 

Programma Boijmans Bezet!

 

Meer informatie over Boijmans Bezet: www.schuileninhetrijks.nl

 

26 & 27 juni - Mars der Beschaving


Kunstenaars, kunstinstellingen en kunstliefhebbers  organiseren op 26 en 27 juni de Mars der Beschaving. Een massale nachtelijke tocht van Rotterdam naar Den Haag. Met de Mars der Beschaving willen zij hun ongenoegen tonen over het ondoordachte kabinetsbeleid. Een beleid dat met keiharde bezuinigen niet alleen de kunsten maar ook zorg, onderwijs en milieu disproportioneel treft. Gerenommeerde kunstenaars onder wie Pierre Audi, Johan Simons, Ivo van Hove, Joost Conijn, Freek Bartels, Mark Rietman en Ramsey Nasr lopen mee. De Mars der Beschaving roept alle verontruste Nederlanders op om zich aan te sluiten.

 

Meer info.