ON SHOW | DDW23 in de MU Container

ON SHOW | DDW23 in de MU Container

Kom naar 'Het Kamertje' en 'Becoming Flaccid' tijdens DDW

Tijdens DDW23 wordt de MU Container omgetoverd tot Het Kamertje door Myrthe Krepel en ‘Becoming Flaccid’ door ontwerpers Tom Loois, Myrthe Krepel samen met fotograaf Daantje Bons.

Het Kamertje is een interactieve performance in de (semi-)publieke ruimte over de macht van de norm. Het woord normaal laat iets zien over machtsverhoudingen in onze samenleving. Doen we het goed wanneer we ons aan de (vaak ongeschreven) regels houden, of is dat formalisme? Durven we regels te doorbreken, en zo ja, welke reden hebben we daar dan voor? Hebben we dan ook een idee van hoe dingen anders zouden moeten zijn?

Je vindt Het Kamertje in de MU-container op het Ketelhuisplein. Rondom Het Kamertje kom je hoogstwaarschijnlijk in contact met de handhavers van het post-nieuwe normaal. Draag je bij aan het in stand houden van bestaande structuren, of maak je iets nieuws?

Het Kamertje is te zien in de MU container op za. 21, zo. 22 en ma. 23 oktober van 12.00-14.00 en van 15.00-17.00 uur.

Lees hier meer over Het Kamertje


foto door Daantje Bons

‘Becoming Flaccid’
Pik-foto's en pornografie hebben de manier waarop we naar beelden van piemels kijken veranderd. Seksuele en politieke connotaties overschaduwen het speelse potentieel van foto's die deze wonderbaarlijke mix van huid en weefsel tonen, vaak gewoon weggedoken tussen bovenbenen en stof.
Voor een alternatieve benadering creëerden ontwerpers Myrthe Krepel, Tom Loois en fotografe Daantje Bons een visuele serie van opnieuw gecontextualiseerde pikken in een freestyle fotoshoot. Hoewel de beelden esthetisch gezien op productfotografie lijken, inspireren ze de kijker op een vrolijke manier om na te denken over de rollen die aan ons lichaam worden toegekend en de constructies die onze perceptie vormgeven.

De volgende fase van dit project bestaat uit workshops waar deelnemers soortgelijke beelden kunnen maken. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via info@becomingflaccid.com

‘Becoming Flaccid’ is te zien in de MU container van Tue. 24 tot Sun. 29 oktober van 11:00-18:00

Header afbeelding door Mateusz Janas