Open oproep: Bio Art & Design Award 2017

Open oproep: Bio Art & Design Award 2017

Deadline 1 februari 2017

Kunstenaars en ontwerpers met een interesse in de biowetenschappen worden opgeroepen om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2017.

De Bio Art & Design Award (BAD Award) is een competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biotechnologische projecten de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. De winnaars van de BAD Award 2017 ontvangen elk € 25.000 om hun project te realiseren in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. De resultaten van deze samenwerkingen worden eind 2017 gepresenteerd bij MU.

Doel van de BAD Award is het voor een breed publiek zichtbaar maken van de creatieve potentie van de biowetenschappen. De bekroonde projecten laten zien dat bio kunst en bio design ons leven ingrijpend kunnen veranderen en ons wereldbeeld laten kantelen.

Om in aanmerking te komen voor de award moet je maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een bachelor of master opleiding op het gebied van beeldende kunst of vormgeving. Aanvragers worden aangemoedigd om hun voorstellen te baseren op recente ontwikkelingen in de biowetenschappen. Bestudeer de richtlijnen en informatie over de open call en onderzoeksgroepen op de website van de BAD Award en dien uiterlijk woensdag 1 februari 2017 een voorstel in.

SCHRIJF JE NU IN VOOR BAD AWARD 2017!