Polarities Special | Vrijdag 28 februari met Arne Hendriks

Polarities Special | Vrijdag 28 februari met Arne Hendriks

Met Arne Hendriks, Xandra van der Eijk, Irene Stracuzzi, Michael Sedbon, Mark IJzerman & Sebastien Robert, Minji Choi & Joost Emmerik

MU's winter expositie Polarities | Psychology and Politics of Being Ecological, loopt al weer bijna ten einde. Ter afsluiting biedt MU op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari tussen 16.00 en 22.00 uur een vol programma van lezingen, panels en  performances door kunstenaars en wetenschappers, onder wie twee van de drie BAD Award winnaars, Xandra van der Eijk, Charlotte Jarvis, Bianca van der Schoot, Arne Hendriks, Simon/e van Saarloos en vele anderen. Over de innige samenwerking tussen kunst en wetenschap maar ook over de manier waarop kunst en design tot radicaal andere wetenschappelijke inzichten kan leiden. 

Entree gratis

Aanmelden via Eventbrite doe je hier 

Voertaal is Engels/All English spoken

VRIJDAG 28 FEBRUARI

MIDDAG PROGRAMMA

16.00 - 16.50    Xandra van der Eijk & Irene Stracuzzi over Polarities en ijs, ecologische rouw en grenspolitiek.

17.00 - 17.35    Michael Sedbon over zijn BAD Award-winnende installatie CMD: Experiment in Bio-Algorithmic politics

17.35 - 17.55    Mark IJzerman & Sebastién Robert over hun mutlidisciplinaire project As Above, So Below

18.00 - 18.30    Minji Choi & Joost Emmerik over Choi's research project (Non)Native, de American Black Cherry en wat het betekent om als 'invasieve soort' te boek te staan.

DINER PAUZE MET SOEP & BROOD

AVOND PROGRAMMA

20.00 - 21.00

Een beetje minder mens door Arne Hendriks

Een performatieve lezing over lactose intolerantie, Rod Stewart, vermicompost en de Ciliwung rivier.

Arne Hendriks oefent nieuw mens-zijn. Een beetje oefenen in een tijd dat we als soort verdacht zijn, of eigenlijk al schuldig. Hij oefent op plekken waar de relatie met onszelf en de omgeving in het teken staat van groei, van verbetering, van efficiëntie, van optimisme, van de belofte van meer mens. Zo was hij artistiek onderzoeker aan het Hubrecht Instituut en bij de Rabobank, en werkt hij tegenwoordig als artist in residence bij Wageningen University & Research. Deze avond probeert hij de eindjes van 10 jaar onderzoek aan elkaar te knopen.