Save the date! 18 september opent The Self Design Academy in MU

Save the date! 18 september opent The Self Design Academy in MU

Ons zelf is ongrijpbaar, op zijn zachtst gezegd. Het dwaalt in dromen en herinneringen, duikt op in röntgenfoto's en persoonlijkheidstests, weerspiegelt in andermans ogen — en is weer weg, verscholen achter schermen en emoji's. Ons zelf is nauw verweven met de wereld om ons heen, en toch wordt het beschouwd als het autonome, verantwoordelijke centrum van onze aandacht en daden. Hunkerend naar erkenning vertrouwen we op het zelf om onze productiviteit en ons imago te optimaliseren.

Maar hoe zit het met het onbaatzuchtige zelf, het zelf dat de balans zoekt met het niet-zelf, dat denkt in 'wij' of dat zich niet wil conformeren? Hoe zit het met ons zelf dat verankerd is in het lichaam, in het landschap, in technologie? Of met ons zelf dat opgelost in data wordt omgevormd tot manipuleerbare politieke en commerciële profielen?

Met The Self Design Academy, die zowel on- als offline doorloopt tot 22 november, nodigen MU Hybrid Art House, Image Society en 18 kunstenaars en designers je uit om te onderzoeken, bespreken, ontdekken en herinterpreteren hoe we het zelf vorm kunnen geven.

Klik hier voor meer informatie over de opening. Bestel je tickets via Eventbrite (je kunt kiezen uit twee timeslots). 

Meer info over MU COVID-19 Bezoekvoorwaarden, Hygiëne Maatregelen en Maatregelen bij gezondheidsklachten: PDF